2020 08 22 Gerben Budding


Gerben Budding (1987) is internationaal actief als concertorganist en kerkmusicus. Hij is hooforganist van de Goudse Sint-Janskerk en bespeelt daar het prachtige Moreau-orgel uit 1736. In Gouda is hij tevens door de gemeente aangesteld als stadsorganist. Als vesperorganist is hij daarnaast verbonden aan de Utrechtse Domkerk met het beroemde Bätz-orgel uit 1831.

Zijn brede repertoire omvat alle stijlperioden. Dit resulteert in een doordachte en verrassende programmering tijdens concerten. Gerben is een enthousiaste promotor van Nederlandse orgelmuziek. Naast aandacht voor moderne Nederlandse orgelmuziek, heeft hij ook oog voor onbekende Nederlandse orgelmuziek uit het verleden. In dit kader had hij een wereldprimeur met de eerste integrale cd-opname (9 cd’s) van de orgelwerken van Samuel de Lange jr., een opname die lovend werd ontvangen.

Zijn opleiding ontving hij aan het Utrechtse conservatorium. Daar behaalde hij een Bachelor- en Mastergraad Orgel met Improvisatie (beide summa cum laude), een eerstegraads bevoegdheid als Kerkmusicus en een Bachelor- en Mastergraad Koordirectie (met onderscheiding).

Hij won de eerste prijs op het internationale orgelconcours ‘Agati-Tronci’ in Pistoia (Italië) (16e eeuwse muziek), de tweede prijs op het Internationaal Schnitgerconcours in Alkmaar (Bach), de Litaize-prijs op het Internationaal César Franck Concours in Haarlem en de publieksprijs op het Improvisatieconcours ‘Organ without Borders’ in Dudelange (Luxemburg).

 

Meer informatie over de inhoud van het concert volgt in de loop van het jaar.