2020 06 13 Beth Flo Foto Nanieke van den Berg

Foto: Nanieke van den Berg

Beth & Flo – Quasi  (try-out)

 
Op 13 juni 2020 zoeken pianistes Beth en Flo in het Penninckshuis het spanningsveld tussen droom en werkelijkheid.
Dit doen zij in hun nieuwe programma Quasi, waarmee bedoeld wordt alsof, schijnbaar. En geïnspireerd op een term die componisten boven hun muziek zetten. Als de vrije vorm niet klopt volgens de strenge leer van de structuur, dan laat je het muziekstuk ‘quasi una fantasia’ spelen en álles is opeens geoorloofd. 
 
Wanneer is iets nog waar en wanneer wordt het fantasie? 
Wie bepaalt de waarheid?  En wat gebeurt er als zij de structuur loslaten?
Een theatraal concert over dromen, vluchten en vrijheid. Soms van de straat, soms van de wereld en soms omringd door bellenblaas. 
 
Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes, die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau gecombineerd met conferences, fysiek theater en een flinke dosis humor! 
Met muziek van o.a. Bernstein, Ravel, Schubert en andere componisten die ‘quasi’ niet schuwden.

Twee pianistes die aan een concert hun eigen wervelende draai geven. Virtuoos, muzikaal en flink eigenwijs, dát zijn Beth & Flo! En samen op één vleugel......

Ze studeerden af in de master klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar ze ontdekten dat ze graag samen op het podium staan. Nu maken ze furore met theatrale concerten waarin de muziek moeiteloos wordt omspeeld met humor, actie en verrassingen. Tegelijkertijd zijn Beth & Flo bloedserieus – in hun passie voor klassieke muziek én in hun missie om die muziek toegankelijk te maken voor iedereen.

 

Jammer dat we deze twee energieke, muzikale dames moeten missen. De link verwijst naar een optreden in 2017, vlak voor kerstmis. Zij spraken toen over ‘troost in donkere tijd’. Misschien werkt hun muziek ook nu troostend!