2020 05 02 Charivari trio

Het Charivari trio en de wereldberoemde zangeres Shura Lipovsky presenteren op 2 mei 2020 in het Penninckshuis een speciaal programma rondom het thema vrijheid, in de breedste zin van het woord.

Het Charivari trio neemt de volksmuziek van Latijns Amerika en Oost Europa als uitgangspunt voor grenzeloze nieuwe muziek. Liedjes van Turkije tot Venezuela worden tot leven gebracht met subtiel samenspel en avontuurlijke improvisaties. Bij Charivari vind je een Sefardische melkzee met boten van kaneel met een maagd in een toren, een dwalend meisje in Bulgarije, nachtelijke avonturen in Venezuela, een gebroken familievader in Turkije, en een Spaanse verdronken vlinder. Dit alles versmolten met virtuoze Roemeense zigeunermuziek, folklore van het Argentijnse platteland en swingende Cubaanse ritmes.

2020 05 02 Shura ipovskyIn Shura Lipovsky herleeft de Jiddische en Chassidische cultuur. De zangeres geeft wereldwijd concerten en masterclasses en treedt op van Berlijn tot New York. Als verhalenverteller en spiritueel leraar geeft Shura Lipovsky theatervoorstellingen en zangworkshops die geworteld zijn in de joodse mystiek. Ze is directeur van The Golden Peacock, de Summer Songschool van de Jewish Music Institute in Londen en leidt het koor van het Maison de la Culture Yiddish in Parijs. Recent ontving Shura Lipovsky de Adrienne Cooper ‘Dreaming in Yiddish’ Award in New York voor haar nieuwe Jiddische liederen en haar werk als ambassadeur van de Jiddische cultuur.


Shura Lipovsky, zang & verhalen
Anneke Frankenberg, viool & zang
Bart Lelivelt, accordeon & zang
Gerard Schoren, zang & contrabas