2020 02 08 Vrouwenkamerkoor Hera Vrouwenkamerkoor Hera - Foto: Martien Hovestad


Op zaterdagmiddag 8 februari van 15-16 uur treedt Vrouwenkamerkoor Hera o.l.v. Raghna Wissink op in de Broederenkerk. In het concert met de titel ``Fear thou not`` wisselen gregoriaanse en moderne stijlen elkaar af.

Vrouwenkamerkoor Hera is een in 2019 opgericht semiprofessioneel vrouwenkoor uit Zwolle, bestaande uit circa 12 zangeressen. Het koor staat onder leiding van dirigente Raghna Wissink.
Raghna: “Ik ben opgegroeid in een omgeving met goede vrouwenkoren en dat specifieke geluid is in mijn bloed gekropen. De leergierige houding, het repertoire en de kwetsbare zuiverheid trekken me ontzettend aan en ik besefte dat het tijd werd om deze koorminnende regio, de zangeressen en mezelf zo’n club cadeau te doen.”
‘Fear thou not’ is een intiem en intens concertprogramma, waarbij de titel rechtstreeks verwijst naar twee composities: De intense en contrastrijke compositie van Jansson op tekst uit Jesaja 41 ‘Fear thou not, for I am with thee’, en een intiem werk van de Zweede componiste Rehnqvist ‘Wees niet bang voor het donker, want daar rust het licht’. Verder wordt het zangerige Gregoriaans afgewisseld met moderne harmonieën uit Letland, en de aangename lyriek van Gjeilo met een verend Laudate ‘Looft de Heer’ van de Vlaamse componist Rudi Tas. Het concert eindigt met een parel uit het vrouwenkoor repertoire: De lyrische en tegelijk energieke mis van de Franse componist André Caplet is een uitgebalanceerd meesterwerk!

Programma ‘Fear thou not’

Hildegard von Bingen 1098-1179 Ave Generosa
Ola Gjeilo *1978 Ave Generosa
Pēteris Vasks *1946 Skumjas
Skumja Mate
Mazi, silti svētki
Vasara
Karin Rehnqvist *1957 Var inte rädd för mörkret
Mårten Jansson *1965 Fear thou not
Rudi Tas *1957 Laudate
André Caplet 1878-1925 Messe à trois voix
Kyrie
Gloria
Sanctus – Benedictus
Agnus Dei
O salutaris hostia