2019 11 16 Marijn Slappendel

 

Marijn Slappendel studeerde orgel, kerkmuziek en koordirectie aan de faculteit Muziek van Hogeschool voor de Kunsten en het Nederlands Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht. Zijn orgeldocenten waren Reitze Smits en Willem Tanke. Koordirektie studeerde hij bij Krijn Koetsveld.
Hij studeerde klavecimbel bij Bob van Asperen aan het Conservatorium van Amsterdam, en specialiseerde zich daar op het gebied van Basso Continuo bij Thérèse de Goede.
Hij is als cantor-organist werkzaam in de Grote of Barbarakerk te Culemborg, waar hij een scala aan kerkmuziek uitvoert, stammend van de zeventiende eeuw tot vandaag. Hij is daar vaste bespeler van de historische orgels en geeft leiding aan de Barbara Cantorij, Concerto da Fusignano en diverse solisten in de serie maandelijkse cantatevespers. Jaarlijkse hoogtepunten zijn de uitvoering
van een van de passies van Bach en een Requiem (Mozart, Fauré, Gilles).
Marijn maakt als continuospeler deel uit van het Trio da Fusignano en werkt daarnaast met diverse ensembles en orkesten. Bovendien doceert hij met veel plezier orgel, piano en klavecimbel aan leerlingen van zeer uiteenlopende leeftijd en niveau.

Programma

Johannes Brahms (1833-1897)
Praeludium und Fuge g-moll WoO 10

Drie koralen op. posth. 122
- O Welt, ich muss dich lassen
- Herzlich tut mich erfreuen
- O Gott, du frommer Gott

Passacaglia uit Symphonie nr. 4 op. 98 (bewerking Reitze Smits)

Robert Schaab (1817-1887)
Twee delen uit het Magnificat van J.S. Bach
- Et misericordia
- Esurientes implevit bonis

Henryk Mikołaj Górecki (1933-2010)
Kantata op. 26

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Valet will ich dir geben BWV 537