2019 10 19 niels de klerk

Het concert wordt uitgevoerd door organist Niels de Klerk en saxofonist  Bruno Alonso Iglesias.
Kom op tijd naar dit concert want er is beperkt ruimte. Vanwege de veiligheidsregels mogen wij niet meer bezoekers accepteren dan is toegestaan.

 

Niels de Klerk (1997) begon op 8-jarige leeftijd met orgelspelen. Na zichzelf de eerste beginselen te hebben aangeleerd nam hij al zeer snel les bij Jaco van de Werken, cantor-organist van de Grote Kerk in Heusden. In 2015 volgde hij een jaar lang orgellessen bij Gerben Budding in de Grote Kerk in Gorinchem. De logische volgende stap was een studie aan het conservatorium: vanaf september 2016 studeert hij hoofdvak Orgel bij Ruud Huijbregts aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Verder krijgt hij improvisatieles, eerst van Henco de Berg, later van Wouter van der Wilt. Verder volgt hij pianolessen bij Simon van ’t Hoff en orgellessen bij Jelena Bazova. Daarnaast volgt hij bijvak klavecimbel bij Ruud Huijbregts en verdiepte hij zich in het bespelen van een Frans drukwind harmonium. In 2018 is Niels begonnen met de opleiding kerkmuziek aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Improvisatielessen daar worden gevolgd bij Aart Bergwerff.

Hij nam deel aan verschillende concoursen, waarbij hij in 2012 en 2015 winnaar werd van het Feike Asma Concours te Ede. Hij volgde masterclasses van onder meer Jean-Baptiste Robin, Rubin Abdullin en Arjen Leistra. Niels is hoofdorganist van de Ontmoetingskerk in Sleeuwijk. Verder is hij onder meer organist van het monumentale Strümphler-orgel (1791) in de Hervormde Kerk te Lexmond. In het dagelijks leven volgt hij naast zijn conservatoriumstudie de Master Economics aan de Tilburg University.

Bruno Alonso Iglesias werd geboren in Redondela (Spanje) in 1998. Hij begon zijn muzikale loopbaan op 7-jarige leeftijd. Hij werd onderdeel van het Saxofoonorkest van Redondela (OSR). Dit stond onder leiding van Elisa Arias, die ook zijn saxofoondocent was in de daaropvolgende jaren. Bruno studeerde met lof af aan het Conservatio Profesional de Música de Redondela voor hij aan zijn conservatoriumstudie in Nederland begon. Deze studie volgt hij aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Andreas van Zoelen.

Verder kreeg hij masterclasses van onder meer Jean Pennings, Martien Maas, Harry White, Ryo Noda en het Ràscher Saxophone Quartet. Hij trad op als solist met verschillende orkesten. Hij nam onder meer deel aan projecten en tours van het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, Metropool Orkest Academy. Hij trad op in meerdere Europese landen.

3 transcripties J.S. Bach (1685-1750)
- Sinfonia uit cantate Wir danken dir, Gott (arr. A Guilmant) bwv 29 *
- Aria ‘Hallelujah Stärk und Macht’ uit cantate Wir danken dir, Gott (arr. P. Baekgaard) bwv 29
- Sinfonia uit cantate Ich steh mit einem Fuss im Grabe (arr P. Gouin) bwv 156

3 aria’s uit het Notenbüchlein für Anna Magdalena Bach J.S. Bach
- So oft ich meine Tobackspfeife bwv 515a
- Bist du bei mir bwv 508
- Gedenke doch, mein Geist bwv 509

Choral Paraphrase ‘Attende Domine’ * J. Demessieux (1921-1968)

Uit 6 stukken voor viool en orgel J. Rheinberger (1839-1901)
- Abendlied
- Elegie

Tango Etude no. 4 ** A. Piazzolla (1921-1992)

Uit symfonie 2: Choral * L. Vierne (1870-1937)

Morceau Symphonique A. Guilmant (1837-1911)