Z zmcdnwlogo hoofdletters def wit paars 140pxh 2
logo rechts

Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest en orgel

De Lebuinuskerk
photo-2023-03-13-13-47-44-1-0-0-nsao
  11 mei 2024 15:00

  gift na afloop

Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO) is opgericht in 2008 en staat onder leiding van dirigent Tim Fletcher.  Adriaan Hoek speelt het Holtgräve orgel.

Het NSAO is voor Nederlandse begrippen een groot accordeonorkest, bestaande uit ongeveer 30 accordeonisten verdeeld over soms wel 12 partijen èn een slagwerker. Gemiddeld komen ze één keer per maand samen om te repeteren in Soest. Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest voert bijzondere muziek voor accordeonorkest uit op hoog niveau, waarbij de muzikaliteit op de eerste plaats komt. Het repertoire bestaat onder andere uit nieuwe composities voor accordeonorkest en arrangementen van klassieke werken en hedendaagse muziek.

PROGRAMMA:

Antonio Vivaldi (1678 - 1741)                   NSAO en Adriaan Hoek
Concerto a-moll, opus 3.8 (RV 522)
Allegro - Adagio – Allegro   

Johann Sebastian Bach (1685-1750)      NSAO
Fantasia und Fuge in c-moll,   BWV 537

George Frideric HANDEL (1685 - 1759) NSAO en Adriaan Hoek
Orgelconcerto opus 4/5 in F
I. Larghetto - Adagio, II. Allegro,  III. Alla Siciliana,  IV. Presto.

Johann Sebastian Bach                         Adriaan Hoek
Trio Sonate 4 e-moll, BWV 528     

I. Adagio – Vivace,  II. Andante,  III. Un poco allegro.

Johann Sebastian Bach                        NSAO en Adriaan Hoek
Brandenburg Concerto No. 2 in F, BWV 1047 (1720)
I. Allegro II, Andante III, Allegro assai.

 

Eén van de doelstellingen van het NSAO is om de waardering voor accordeonorkesten en accordeonorkestmuziek te verbeteren. U zult als publiek, indien u nog nooit een accordeon concert heeft gehoord, verrast worden door de uitvoering. 

Tim Fletcher studeerde accordeon aan het Rotterdams conservatorium bij Miny Dekkers. Tijdens zijn studie volgde hij Masterclasses in Graz, Berlijn, Kopenhagen en Rotterdam bij vooraanstaande accordeonisten. Hij speelde jarenlang basaccordeon en later 1e accordeon bij het professionele accordeonensemble D’acht. Ook speelde hij bandoneon bij onder andere het Piazzo Ensemble. Tim is nu de enige accordeonist in Nederland met een Kravtsov accordeon. Dirigeerlessen volgde Tim bij Jac Willems, Daan Admiraal, Arie van Beek en Jos van der Sijde en hij studeerde af in directie bij Alex Schillings aan het conservatorium in Zwolle. 

Tim Fletcher klein  Tim Fletcher

Adriaan is Stadsorganist Rotterdam en Cantor-organist Marekerk Leiden & Ikazia Ziekenhuis Rotterdam. Adriaan heeft gestudeerd aan de M

Adriaan Hoek Adriaan Hoek