Klassieke muziek voor iedereen toegankelijk maken en het promoten van Deventer met de bijzondere binnenstad.

Een van onze belangrijkste kenmerken is dat wij als enige in Deventer concerten kunnen aanbieden waarbij we na afloop een gift vragen. Zo blijven de concerten laagdrempelig toegankelijk en kan iedereen genieten van een uurtje muziek op de zaterdagmiddag en betalen wat men ervoor over heeft en/of zich kan veroorloven.

De optredende musici zijn professionals en soms ook de getalenteerde amateurs. Wij bieden deze musici een podium om zich aan een breed publiek te presenteren met een grote diversiteit aan programmering. 

De unieke ambiance wordt gevormd in de combinatie van mooie muziek en de historische kerkgebouwen in het centrum van Deventer. Concerten duren een uur. waardoor de drempel, ook door de vrije inloop, extra laag wordt gehouden.

Wij programmeren een breed aanbod, van middeleeuwen en renaissance, barok, klassiek, jazz, romantiek tot moderne en eigentijds gecomponeerde muziek. Daarnaast kunnen volksmuziek en wereldmuziek een plaats krijgen op onze podia. De concerten duren iedere keer slechts één uur waardoor -mede door de vrije inloop- de drempel extra laag wordt gehouden.

Wij werken graag en regelmatig samen met andere culturele instellingen in de stad Deventer. De stichting is onder meer partner van “Klassieke Muziek Deventer”, samen met de Deventer Schouwburg een adres voor alle klassieke muziek in Deventer, die o.a. een website met een concertagenda onderhoudt waarop alle concerten (klassiek) binnen de gemeente Deventer te vinden zijn: www.klassiekemuziekdeventer.nl

Met het organiseren van elf algemene- ,één of meer orgelconcerten en een Kerstconcert (op kerstavond), willen wij een zo groot mogelijk publiek bereiken. Van de de bezoekers wordt na afloop een vrijwillige bijdrage gevraagd.