De stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende partners:  de stichting Bergkerkconcerten, de Broederenkerk en de stichting Lebuinusconcerten.  
Deze organisatie heeft het project Zaterdagmiddagconcerten, dat sinds 2008 door de stichting Bergkerkconcerten werd gerealiseerd, overgenomen en uitgebreid naar meerdere locaties in het centrum van Deventer.
De Zaterdagmiddagconcerten, die tot 2015  alleen in de Bergkerk werden georganiseerd, zijn uitgegroeid tot een succesformule met 13 concerten en ruim 3000 bezoekers per jaar.

Vanaf januari 2016 heeft de nieuwe stichting officieel de taken overgenomen van de Stichting Bergkerkconcerten en organiseert wisselend concerten in de Bergkerk, de Broederenkerk, de Lebuinuskerk en in het Penninckshuis.
Door  het oprichten van een nieuwe stichting, met vertegenwoordiging uit de stichting Bergkerkconcerten, de Broederenkerk en de Lebuinuskerk, kan er continuïteit gegarandeerd worden in het aanbod van vrij toegankelijke concerten op steeds wisselende locaties. Deze partners gaan gezamenlijk de uitdaging aan om niet alleen het aanbod van concerten te verbreden, maar ook om nieuwe bezoekers aan te trekken.


Algemene gegevens

De stichting Zaterdagmiddagconcerten is gevestigd te Deventer.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Handelsregister     nr.    : 63858541
Fiscaalnummer    / RSIN    : 855 430 229.
Rekeningnummer : NL71RABO 0306027763 tnv St Zaterdagmiddagconcerten Deventer