9 juni - Anuschka Pedano, Mayte Levenbac en Aron Tringali

2018 06 09 young talent

In het Penninckshuis aan de Brink pakken twee zeer getalenteerde jonge violisten Mayte Levenbach en Anuschka Pedano het publiek in met hun bevlogen en meesterlijk spel!

Zij worden begeleid door de in Milaan geboren pianist Aron Tringali.

De drie veelbelovende  musici zijn internationaal actief en winnen geregeld prijzen op diverse concoursen.

De zaterdagmiddagconcerten gaat sinds 2017 een samenwerking aan met de Stichting Classic Young Masters. Deze Stichting heeft als doel het scouten en begeleiden van jonge, bijzonder talentvolle musici in de klassieke muziek. CYM is een onafhankelijke stichting die deze musici begeleidt naar ‘long - term development’. CYM werkt ‘achter de schermen’ aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden in relatie tot artistieke vaardigheden.

Anuschka Pedano

2018 06 09 Anuschka PedanoTwee jaar was ik, toen ik ademloos luisterde naar Janine Jansen, die op het Prinsengrachtconcert speelde. “Dat wil ik ook”, zei ik vol overgave tegen mijn oma die naast mij op de bank zat. En toen ik zeven jaar was brak het grote moment aan: ik kreeg mijn eerste vioolles, maar wat een teleurstelling
… Hoe anders klonken de noten op mijn kleine viool, dan wat ik me had voorgesteld. Een jaar lang heb ik het geprobeerd en bijna gaf ik het op, totdat ik de altviool hoorde. Ik was om. Wat een prachtige warme klanken! De altviool stal mijn hart en vormde het begin van mijn muzikale droom. En dankzij mijn docente Julia Dinerstein, die zich zes jaar geleden over mij ontfermde, groeide mijn droom uit tot een werkelijkheid die steeds meer vorm kreeg. Etudes en voorspeeldagen werden concerten, concoursen, mooie prijzen, masterclasses, kamermuziek en onbetaalbare momenten. En een passie die steeds meer groeit!
Heel blij was ik dan ook toen ik in november tijdens de Meesterproef de Classic Young Masters Award in ontvangst mocht nemen! En heel bijzonder was het concert dat ik mocht geven met de Koninklijke Marinierskapel in het Luxor Theater. Ik speelde de Romanze van Bruch, het stuk dat jaren geleden de inspiratiebron was om altviool te gaan spelen.
Op 19 februari 2017 won ik een eerste prijs bij het Prinses Christina Concours in Rotterdam en wat voor mij ook weer een mooie stimulans is om nog verder te groeien als altvioliste.
Muziek is emotie, liefde en een taal die we allemaal verstaan. Muziek bindt mensen, ontroert mensen en inspireert mensen. En ik heb het grote geluk dat ik haar mag maken en delen en dat hoop ik nog heel lang te mogen blijven doen.

Mayte Levenbach

2018 06 09 Mayte Levenbach Op ruim 5,5 jarige leeftijd is zij begonnen met haar eerste vioollessen, bij de Suzuki-lerares Stieneke Voorhoeve-Poot. Van haar 7e t/m haar 13e heeft ze les gehad bij Ilona Sie Dhian Ho aan de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium. Haar huidige docente is Julia Dinerstein.
Mayte heeft aan verschillende concoursen meegedaan, zoals het Iordens viool concours, Prinses Christina Junior Concours en het Britten viool concours. In 2014 heeft zij meegedaan aan de Meesterproef van Classic Young Masters. Zij heeft toen de Publieksaward ontvangen.
Tijdens participatie aan verschillende viool masterclasses in binnen- en buitenland heeft zij les gehad van diverse bekende violisten zoals Emmy Verhey, Isabelle van Keulen, Moshe Hammer, Joshua Fisher, Stephan Picard en Alexander Gilman.
Mayte heeft in diverse orkesten gespeeld, soms als concertmeester. Zoals in het Viotta junioren orkest, het AKO-junior en het AKO. Dit is het Atheneum strijkorkest van de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium.
Voor het programma Zapp Music Challenge heeft zij samengespeeld met Armin van Buuren. ‘Het was erg leuk om op deze manier een kijkje in de popwereld te kunnen nemen’.
Mayte heeft het geluk gehad al diverse keren te mogen soleren met professionele orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch orkest tijdens het OVG Veerhavenconcert en het Gelders Orkest. “Soleren met een orkest is echt heel gaaf om te doen”.
In de zomer van 2016 heeft zij een live auditie gedaan bij LGT Young Soloists in Zürich. Zij is na een proefconcert aangenomen en sindsdien heeft ze met het orkest (als orkestlid en als soliste) al in verschillende Europese en Aziatische landen mogen optreden.

 

Aron Tringali

2018 06 09 Aron Tringali 450pxbAron Tringali is geboren in Milaan, groeide op in Vicenza en verhuisde naar Nederland waar hij op het Conservatorium van Amsterdam klassiek piano ging studeren (BMus). Na studiebeurzen te hebben gekregen van het Nederlands Fonds Voor Podiumkunsten en het Willem Mengelberg Fonds, vervolgde hij zijn piano opleiding (MMus) op de Royal College of Music in Londen. Aron heeft vele masterclassen gevolgd en won prijzen op verschillende concoursen. Hij heeft concerten gegeven als solist, begeleider en kamermusicus in Nederland, Engeland, Spanje en India. Naast het klassieke repertoire speelt hij werken van zijn neef en hedendaagse componist Joey Roukens. Aron is piano professor geweest op het KM Music Conservatory in Chennai. Momenteel woont hij in Nederland, speelt piano solo en duo met zijn echtgenote Alice Chan, en is acteur in de theaterproductie Adieu Indië. Vanaf september 2017 studeert Aron orkestdirectie op het Codarts conservatorium in Rotterdam.

Het Programma

Mayte Levenbach, viool, Anuschka Pedano, altviool en Aron Tringali, piano

  • César Franck (1822-1890)

Sonate voor viool en piano in A-groot (1886)

deel 2: Allegro

deel 4: Allegro poco mosso

  • Johannes Brahms (1833-1897)

Sonate voor altviool en piano, Op. 120, Nr. 2 in Es gr.t (1894)

Deel 1:Allegro Amabile

Deel 2:Allegro Apassionato

Deel 3: Andante con moto; Allegro

  • Pablo de Sarasate (1844-1908)

Zigeunerweisen, Op.20 (1878)

  • Nicolò Paganini (1782-1840): bewerking van Michael Kugel (1946-*)

Il Carnevale di Venezia, Duo Concertante voor altviool en piano (2001)

(Toegift: Felix Mendelsohn-Bartholdy (1809-1847), Trio voor piano, viool en altviool, in C klein (1820), deel 4: Allegro)