2016 09 03 Trio TrigalbandiHet trio Triogalbandi speelt klassieke muziek uit India. Met de bijzondere combinatie van instrumenten creëren de musici een intieme en poëtische sfeer. Het spel van tabla-speler Heiko Dijker wordt gekenmerkt door enthousiasme en grote kennis van de Indiase ritmes. Lenneke van Staalen ontroert op de Indiase viool met haar lyrische en intense interpretaties van de klassieke Raga's. Sitarspeler Siddharth Kishna is een virtuoos en jonge meester.
Alle drie  studeerden bij beroemde musici in India, en zijn inmiddels veelgevraagde artiesten over de hele wereld.
Lenneke van Staalen groeide op met de Westerse klassieke muziek en kwam in India in aanraking met de Noord-Indiase klassieke muziektraditie. Ze studeerde in New Delhi, aan het Rotterdams Conservatorium en volgde masterclasses in Mumbai. In 2003 behaalde Van Staalen cum laude haar masterdiploma en won tevens de prijs van de vereniging 'vrienden van het conservatorium'. Zij treedt regelmatig op, zowel solistisch in traditioneel Indiase bezetting, als samenwerkend met andere wereldmuziek- of westers klassieke ensembles. Daarnaast doceert Van Staalen aan de Hogeschool voor Muziek en Dans (Codarts) in Rotterdam.
Tijdens een lange reis in India ontdekte Heiko Dijker de rijkdom aan klankkleur, ritmische complexiteit en expressieve mogelijkheden van de tabla. Vol toewijding studeerde hij daar een aantal jaar volgens de Indiase traditie. Zijn spel kenmerkt zich door enthousiasme, diepgang van kennis en intense klank. In India kreeg Heiko de titel ‘Global Ambassador of Indian music.’ Hij haalde zijn masterdiploma aan het Rotterdams Conservatorium onder leiding van tabla-grootmeester Faiyaz Khan en Ted de Jong. Vandaag de dag is hij een veel gevraagd tabla-virtuoos, die zich niet beperkt tot de Indiase klassieke muziek, maar samenwerking zoekt met andere muziekstijlen en disciplines.
Siddharth Kishna kwam al jong in aanraking met grote Indiase klassieke musici. Op zijn tiende leerde hij sitar spelen bij Ustad Jamaluddin Bhartya. Hij zette zijn studie voort aan het Rotterdams Conservatorium bij Pandit Budhaditya Mukherjee. In 1996 trad hij op in Mumbai waar hij werd geïntroduceerd als een van de meest belovende sitarspelers uit het Westen. In 200 won hij de prijs voor Excellente Jonge Musici, een subsidie van de Nederlandse overheid om de talenten van topstudenten aan de conservatoria te stimuleren. Kishna trad enkele keren op in aanwezigheid van de toenmalige Koningin Beatrix en ook in New Delhi, India.

Locatie:

De Bergkerk

Bergkerk Deventer vanuit bergstraatAdres

Bergkerkplein 1
7411 EN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.