2014-03-29 andre heuvelmanOpnieuw een onalledaags programma op de zaterdagmiddag in de Bergkerk. Trompettist Andre Heuvelman brengt met ensemble Live! B/ANDA mee (piano, sax en contrabas ) het programma ‘After Silence’ (na de stilte). Met muziek van Astor Piazzolla, Claudio Monteverdi, Reynaldo Hahn. Maar ook premières van Henry Kelder en Eddy Koopman.
Volgens Heuvelman zijn alle composities ontstaan vanuit een eigen verhaal, vanuit menselijke ontmoetingen en gebeurtenissen, maar vooral vanuit ‘De Stilte’ . De Stilte vóór iedere eerste toon van een muziekwerk is voor Heuvelman en zijn mede-musici de veilige plek waar de inspiratie vandaan komt. En elke keer laten zij zich verwonderen, zonder vooringenomen te zijn.
Andre Heuvelman combineert theater met muziek, en muziek met theater. Heuvelman is solo-trompettist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en lid van het Nederlands Blazers Ensemble. Hij begeleidde onlangs een project van het jongENB dat 30 november jl. in de Bergkerk optrad. Heuvelman geeft regelmatig masterclasses en hij geeft les aan het Rotterdams conservatorium Codarts.
Als bedenker van U&i brengt hij mensen bij elkaar: het publiek en de musici, kinderen en musici maar ook musici en mensen uit het bedrijfsleven. Daarnaast is Heuvelman artistiek leider van Klassiek aan de Sluis in Muiden, Klassiek aan de Plas in Rotterdam en Klassiek aan de Grift in Veenendaal.
De andere musici op 29 maart zijn:
Johan van der Linden, saxen
Wilmar de Visser, contrabas
Henry Kelder, piano