2014-09-20 Il Canto di Rame 450pxEnsemble ‘Il Canto di Rame’ 

Elske te Lindert    sopraan 
Daniëlle Egberts    trompet 
Liga Vilmane        orgel 
Marije Toenink    cello 

Vier getalenteerde musici vinden elkaar in hun passie voor muziek!
Van een groep hechte muziekvrienden zijn de musici van Il Canto di Rame in korte tijd uitgegroeid tot een gerenommeerd ensemble met een brede concertpraktijk in binnen- en buitenland.


Il Canto di Rame staat garant voor een bijzondere dynamische concertervaring.
Op een verfrissende en boeiende manier brengen zij de tijdsgeest en de leefwereld van componisten en hun composities tot leven. Via stijlperiodes van barok-tot-morgen met de daarbij behorende instrumenten zoals baroktrompet, piccolotrompet, barokcello, moderne cello, klavecimbel en groot orgel, laten ze de mogelijkheden van deze opvallende bezetting horen, in alle verrassende combinaties. Voorbeelden hiervan kunt u beluisteren op www.ilcantodirame.eu.

Il Canto di Rame is voortdurend op zoek naar uitdagingen en staat bekend om haar eigen, originele en zorgvuldig gemaakte bewerkingen van bestaande composities.
Eén van de doelstellingen van het ensemble is het bevorderen van de totstandkoming van nieuwe composities, zij streven naar een geheel nieuw repertoire voor deze unieke samenstelling. Door gebruikmaking van de uiteenlopende muzikale connecties van deze vier musici zijn er interessante samenwerkingen ontstaan met diverse componisten.


In september 2013 ging het eerste stuk, speciaal voor Il Canto di Rame geschreven, in première: ‘Prayer’, een imposant werk van Folkert Buis. Inmiddels voltooid is ook een hoogromantisch werk van Kees van Eersel. Voor Il Canto di Rame werden verder twee stukken geschreven voor een bezetting met klavecimbel: een stuk met electronica van Ruud Roelofsen en een jazzy stuk van Tim Nobel dat hij speciaal voor Il Canto di Rame arrangeerde. Deze beide stukken zullen in november in première gaan, als het ensemble optreedt in het orgelpark in Amsterdam. Heel bijzonder is ook het contact dat ontstaan is tussen Daan Manneke en het ensemble. Het koorwerk Messa di Voce heeft het ensemble mogen bewerken in samenspraak met de componist. Verder is hij bezig om de koorcyclus ‘Nu is van Kalifornies goud de tijd’ opnieuw te componeren voor de bezetting van Il Canto di Rame. In 2015 gaat dit stuk in première.
In 2015 staat een cd-opname gepland om deze nieuwe en gearrangeerde stukken verzameld te kunnen presenteren.