2014-06-21 orgel jan nevenJan Neven werd in 1978 geboren in Gouda en volgde de opleiding tekenen en schilderen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij voltooide zijn studie in 1999. Daarna volgden er groepstentoonstellingen, onder meer in Pulchri Studio (Den Haag), het hoofdkantoor van Ernst & Young accountants (Den Haag) en het hoofdkantoor van Unilever (Rotterdam).
Solotentoonstellingen had hij ondermeer in Voorburg (Museum Swaensteyn 2002), Emmeloord (Gemeentehuis @005) en in Gouda, waarvan de belangrijkste plaats vonden in de Sint Janskerk in 2004-2005 en in 2007-2008.
Hij exposeerde in diverse galerieën waaronder: Galerie Godà (Amsterdam) en Galerie TM100 (Gouda). Ook deed hij mee aan kunstmanifestaties zoals “Kunstmonument”  (Sint Janskerk Gouda) en de Goereese Kunstdagen. Zijn werken zijn regelmatig te zien n te zien op beurzen en kunstmarkten, in handboeken.
Tijdens evenementen treedt hij tevens op als sneltekenaar. Hij werkt ook in opdracht van bedrijven en particulieren.

Jan Neven ontplooide ook muzikale activiteiten. Hij studeerde het complete orgel oeuvre van Johann Sebastian Bach in, alsmede de meeste grote werken van Caesar Franck en Charles Marie Widor en vele andere componisten. Sinds 1998 is hij als kerkorganist verbonden aan de PKN-gemeente te Waddinxveen.