2013-08-03 Ensemble JudiqueEnsemble Judique biedt i.s.m. NJO Muziekzomer een unieke samenstelling van twee violen, cello, klarinet en slagwerk. Daarbij bieden de jonge musici het publiek vernieuwende programma's in de vorm van een bijzonder verhaal, waardoor de concerten voor jong en oud boeiend zijn. Kortom: op het lijf geschreven van de Bergkerkconcerten.

Het programma ‘Por Favor?’ gaat over de ontmoeting in een Amsterdams café tussen een jonge, kwetsbare violiste en een oudere Argentijnse muzikant met een roerig leven achter de rug.  
Twee gevoelswerelden ontmoeten elkaar: die van de nog niet ingeloste dromen en verwachtingen en die van de weemoed van allang gedoofde illusies, van al geleefde passies.
Twee muzikale werelden ook, die elkaar zoeken, voorzichtig aftasten, in elkaar opgaan of juist heftig botsen.  Por Favor? gaat in september officieel in première. In de Bergkerk krijgen we zodoende vast een voorproefje.

De jonge musici kennen elkaar onder meer van het Nationaal Jeugdorkest (NJO) en de daaraan verbonden jaarlijkse Muziekzomer op de Veluwe. Ensemble Judique gaf daar en elders succesvolle concerten. Als doel heeft het ensemble jong publiek in de concertzalen te krijgen en ouder publiek een vernieuwende avond te bezorgen. De opzet van de concerten is ‘luchtiger’ dan doorgaans. Verassende overgangen, verhalen,  direct contact met het publiek en programma's waar de mensen zich in terug kunnen vinden zijn belangrijke elementen.

Ensemble Judique bestaat uit:
Julia Weeda - viool
Daniel Frankenberg – viool
Lidewij Faber - cello
Moniek Verhijden – klarinet
Dominique Vleeshouwers - slagwerk

Kijk voor meer informatie op www.ensemblejudique.com