2013-04-06 mutlu emrah koray

Het Emrah Oguztürk Trio brengt deze zaterdagmiddag traditionele liederen uit Anatolië, Armenië en Koerdistan. Het motto van dit programma is ‘snaren en blazen’. De musici mengen namelijk de klanken van de snaar- en van de blaasinstrumenten zodanig dat hun gedachten en emoties op een subtiele manier tot uiting komen.
In dit project probeert het trio zo dicht mogelijk bij de melodieën en teksten te blijven uit de landen en regio’s waar die vandaan komen . Zo wekken zij de ‘geur’  van deze landen tot leven. In de muziek ondergaat de luisteraar de briesjes, de regen en de warmte van de zon uit deze landen.

Het trio wordt geleid door Emrah Oguztürk, die verschillende traditionele blaasinstrumenten bespeelt, zoals de kaval, duduk en de mey. De in 1986 in Turkije geboren Emrah had verschillende leraren en is sinds 2007 actief als professioneel musicus. Hij werkte samen met ettelijke Turkse musici. Tegenwoordig woont en werkt Emrah in Nederland en musiceert met groepen door heel Europa.
Koray Berat Sari is geboren en getogen in Duitsland. Hij studeert klassiek gitaar aan de Hogeschool voor muziek en dans in Keulen en is zeer bedreven op de bağlama, ook wel saz genoemd. Koray speelt in verschillende ensembles en treedt ook als solist op. Ook geeft hij les.
Orkun Ağır is geboren in Zwolle, ging al jong Anatolisch dansen en leerde zichzelf spelen op de bağlama. Op zijn 18e ging hij studeren aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hij opende in 2011 een eigen muziekatelier in Eindhoven. Verder is hij als componist en muzikaal leider betrokken bij verschillende theaterprojecten.

Kijk voor meer informatie op www.emrahoguzturk.com.

Dit concert kwam tot stand in samenwerking met Deventer Internationaal.

 

2013-04-02 emrah oguzturk