orgel 2012-01-19 Klaas StokAls organist behaalde Klaas Stok hoofdprijzen op nationale en internationale concoursen, ook voor improvisatie en gaf concerten in binnen- en buitenland. Hij maakte opnamen voor radio, televisie en CD.
Hij is vaste bespeler van het vermaarde Bader-orgel in de Walburgiskerk te Zutphen en tevens stadsorganist van deze stad. Zijn CD met orgelwerken van Joh.Seb.Bach werd beoordeeld met een 10 in blad Luister. Ook verscheen onder zijn leiding ondermeer een CD met cantates voor altsolo en orkest van Joh.Seb.Bach, uitgevoerd door Maarten Engeltjes en Concerto d’Amsterdam.

orgel 2012-01-19 Klaas Stok portretVerder is Klaas Stok vaste dirigent en artistiek leider van Consensus Vocalis en Capella Isalana, die samenwerken onder de stichting “De Nederlandse Kooracademie”.
Als koorleider van het Nederlands Kamerkoor dirigeerde hij verschillende concertseries met koormuziek van de 16e tot de 20e eeuw. Daarnaast dirigeerde hij tal van andere koren en ensemble waaronder Capella Frisiae, Musica Treize (Marseille)  en het Iers Nationaal Kamerkoor.