hugo bakkerHugo Bakker (1985) studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams conservatorium. Zijn docenten waren onder meer Bernard Winsemius (orgel), Aart Bergwerff (kerkelijk orgelspel), Hans van Gelder (liturgiek) en Arie Hoek (cantoraat). Op dit moment studeert hij voor de master orgel aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Reitze Smits en Luc Ponet. Hij volgt daar een voor Nederlandse begrippen brede opleiding. Zo studeerde hij als bijvak ook o.a. piano (bij Ewa Korniszewska), klavecimbel (bij Kris Verhelst), basso continuo, gregoriaans en contrapunt, naast de vele koorprojecten van het instituut waaraan hij deelnam. Hij volgde masterclasses bij onder meer Olivier Latry, Lorenzo Ghielmi, Harald Vogel, Zsigmond Szathmáry, Thomas Trotter, Willem Tanke en Jan Hage.

Hiernaast studeert hij Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Hij houdt zich in dit verband met name bezig met de vijftiende eeuw in de Nederlanden. Zo onderzoekt hij op dit moment het sociaal en artistiek profiel van de organist in de vijftiende eeuw.

Hugo Bakker is als cantor-organist verbonden aan de Vredeskapel in Den Haag. Ook is hij actief als orgeldocent, concertgever en koorbegeleider. Er verschenen diverse artikelen van zijn hand. In 2006 won hij de eerste prijs op het Govert van Wijn-concours in Maassluis.