PietGroenendijkOp 23 juli a.s. verzorgt Piet J.Groenendijk het 7de orgelconcert in de serie zaterdagmiddag concerten in de Bergkerk te Deventer. Het concert begint om 15.00 uur en zal ongeveer een uur duren. De toegang is gratis. Wel wordt er een collecte gehouden.

Piet J.Groenendijk is geen onbekende in Deventer. Vorig seizoen verzorgde hij nog een concert in de Lebuinuskerk en in de zelfde kerk legden de organisten Gotfried Sembdner en Christoph Mehner composities van hem vast op CD.

Piet J.Groenendijk studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer, waar hij in 1975 het eindexamen behaalde. De Prijs van Uitnemendheid behaalde hij in 1978.
Hij studeerde tevens muziektheorie aan het Rotterdams Conservatorium.
Vanaf 1976 tot 2011 werkte hij als docent muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium. Tevens maakt hij deel uit van de examencommissie orgel van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Als cantor-organist was hij actief van 1971 tot 1992.  Tot 1992 concerteerde hij als organist,  clavecinist en basso continuo speler bij diverse koren en ensembles in binnen- en buitenland. Daarna is hij zich meer gaan concentreren op compositie. Sedert begin 2006 heeft Groenendijk  het orgelspelen weer opgepakt en is hij de bespeler van het Vollebregt-orgel (1854) van de Sint-Genovevakerk te Breugel.