orgel Hayo BoeremaDe musicus Hayo Boerema werd in 1972 geboren te Groningen.
Hij studeerde orgel, improvisatie en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Johann Th. Lemckert, Jos van der Kooy en Marijke van Klaveren. Voor orgel behaalde hij de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus en de Aantekening voor Orgelimprovisatie. Boerema verdiepte zich in het vak koordirectie bij Barend Schuurman aan het Rotterdams Conservatorium. Aanvullende improvisatielessen volgde hij bij Naji Hakim te Parijs. Bij Ben van Oosten specialiseerde hij zich in het Frans-symfonische repertoire.
Boerema behaalde de eerste prijs op het Internationaal Orgelimprovisatieconcours ‘Anton Heiller’ te Wenen (1998) en het Internationaal Orgelconcours in het Finse Kotka (2005). Daarnaast won hij de Johann Pachelbelprijs en de publieksprijs op het Internationaal Improvisatieconcours te Neurenberg (1999) evenals de ‘Grand Prix d’improvisation’ van het ‘3ème Concours Internationaux de la Ville de Paris’(1999). Bij het ‘International Organ Festival’ te St. Albans (2001) en het Internationale Orgelconcours te Nijmegen (2004) behaalde hij de tweede prijs.
Als concerterend organist is Boerema actief in binnen- en buitenland.
Sinds 2005 is hij als organist-titulair verbonden aan de Grote of Sint-Laurenskerk te Rotterdam. Aan de opleiding Kerkmuziek van de Protestantse Kerk in Nederland doceert hij het vak Kerkelijk Orgelspel. Tevens is hij werkzaam als componist.