Ensemble SeverijnVan Bach tot de Beatles, van ras-polyfonist Thomas Tallis tot vioolvirtuoos Johan Schop. Het barokduo Severijn reist in het programma ‘Verwantschap’ kris kras door de tijd en langs componisten uit alle windstreken. En dat doet het samen met drie muzikale vrienden.

De tweelingzussen Judith (viool) en Tineke Steenbrink (klavecimbel en orgel) vormen het ensemble Severijn. De naam verwijst naar de 17e-eeuwse instrumentenbouwer André Séverin. Het duo neemt met de vrienden ruim de tijd voor onverwachte improvisaties en muzikale ontmoetingen. Want de rode draad in ‘Verwantschap’ is muzikale ontmoeting.

Wist u dat Paul McCartney van de Beatles zich naar eigen zeggen bij ‘Blackbird’ liet inspireren door een Bouré van Bach? Voor Severijn reden genoeg om hier eens in te duiken. Het muzikale avontuur brengt Severijn ook bij Majida el Roumi. De Libanese zangeres is in het Midden-Oosten een ster. Haar manier van zingen raakt de 17e-eeuwse recitatieven-stijl. Dat was een mooie aanleiding om een bewerking van een van haar liederen te maken.

Het programma op 6 augustus bevat o.a.

  • Blackbird    - Beatles (gebaseerd op een Bach-lied;  arr. Severijn
  • If ye love me    - Thomas Tallis (1505 – 1585; arr. Severijn
  • Sine Titulo    - Johann Schop
  • Ya nab muhabbah - Majida el Roumi (Libanon); arr. SeverijnSEVERIJN
Judith Steenbrink    - barokviool
Tineke Steenbrink    - orgel

De vrienden zijn:
Merel Kriegsman    - sopraan
Diederik Rijpstra    - trompet
Isra Castillo         - viola da gamba