Het Charivari trio laat op dit concert horen dat het het spoor bijster is en daar met volle teugen van geniet. Franse verzen op Turkse toonladders, eenzame Spaanse maagden in afbrokkelende maatsoorten, Sinterklazen uit de achterbuurten van Bukarest en autochtone Veluwse zigeuners komen met al hun gebreken tot leven. Dit alles onder de titel Shakin’ Trads (vrij vertaald: rammelende traditionals).

 

Er wordt in dit programma veel geïmproviseerd, zonder dat het naar jazz ruikt. Dit trio klinkt als een strijkkwartet dat met hart en ziel oude en nieuwe volksmuziek te lijf gaat. Shakin’ Trads omvat traditionele muziek en gastcomposities van onder meer Steven Kamperman (Baraná) en Gijs Levelt (Amsterdam Klezmer Band) en is in het najaar van 2008 op cd verschenen.

 

Het Charivari trio werd in 1986 opgericht en bestaat uit violiste Anneke Frankenberg, accordeonist Bart Lelivelt en zanger-bassist Gerard Schoren. Dit drietal smelt muziek uit Oost-Europa en Zuid-Amerika met speciaal voor - en door - hen geschreven composities samen tot grenzeloze nieuwe muziek.

 

Het trio treedt op in binnen- en buitenland, nam verschillende cd’s op, speelde met Frank Groothof de theatervoorstelling Gilgamesj en werkt regelmatig samen met gastmuzikanten, waaronder de Guus Tangelder Big Band. Tweejaarlijks organiseert het trio in Arnhem een Charivari Wereldmuziek Festival met concerten van (internationale) professionals en workshops voor amateurmusici.

 

Meer info op www.charivari.nl