JUR 8101Het zaterdagmiddagconcert van 1 mei in de Bergkerk, staat dit maal in het teken van  dodenherdenking. Het Valerius Ensemble zal een gevarieerd en passend programma brengen , waarbij gedichten gelezen zullen worden door leerlingen van het Etty Hillesum College. Deze leerlingen hebben ook foto’s  en beelden verzameld die geprojecteerd zullen gaan worden in de kerk.
Het Valerius Ensemble  bestaat uit leden van het Orkest van het Oosten, waarbij de samenstelling afhankelijk is van het programma. Dit maal  bestaat het uit een strijkkwartet en klarinet. De muziek is o.a. van  Bach, Faure  en de hedendaagse componist Joep Franssens, waarvan  de klarinettist, André Kerver  het  solowerk Blue Encounter zal uitvoeren.
Het concert op zaterdag 1 mei begint om 15.00 uur en de toegang is vrij.


Valerius Ensemble
Afhankelijk van de uit te voeren werken, speelt het VE in wisselende bezettingen die kunnen variëren van duo's tot ensembles van tien tot meer spelers. De meeste VE-musici zijn verbonden aan het Orkest van het Oosten, maar regelmatig spelen ook leden van de andere grote Nederlandse orkesten mee. Voor meer informatie over het Valerius Ensemble kunt u terecht op  www.valeriusensemble.nl


Judith Chapman cello
Joan Dillon viool
Miriam van Dixhoorn altviool
René Geesing cello
Almut Hauser altviool
Marie-Thérèse Herman viool
Wilton Jongmans contrabas
André Kerver klarinet
Otis Klöber fagot
Uta Klöber viool
Ekaterina Levental harp
Corina Liefers hoorn
Inge Lulofs piano
Carola Ligt fluit
Michael Rein viool
Ernest Rombout hobo
Mich~ele Sidener altviool