Musici:

Pieter de Mast: Saxofoon & fluit
Sebastiaan van Delft: Orgel
Niti Ranjan Biswas: Tabla en zang

 

PIETER DE MAST

maakte twee CDs (Tracing and Vista) met het ‘Pieter de Mast Quintet’. Hij speelde met dit kwintet op jazzfestivals in Nederland (inclusief het North Sea Jazz Festival), Belgie en Duitsland. Als bespeler van diverse blaasinstrumenten werkte hij ook mee aan talloze theaterproducties, musicals en CD’s Hij speelt samen met Sandip Bhattacharaya en Kamal Hors in de ‘Synergy Group’. Naast zijn werk als uitvoerend musicus en docent is Pieter de Mast ook actief als componist.

NITI RANJAN BISWAS
Niti Ranjan Biswas is één van de meest gevraagde tablaspelers in Europa. Op een aantrekkelijke manier laat hij de tablatraditie versmelten met andere muziekstijlen. Hij speelde samen met grote namen uit de Indiase klassieke muziek zoals Pt. Hariprasad Chaurasia (Bansuri) en Kala Ramnath (Viool). Hij is ook een belangrijk lid van de unieke internationale percussiegroup “Drums United”.
Niti werd geboren in Bangladesh en begon op vijfjarige leeftijd zijn “muzikale reis”.
Als tiener was hij reeds de favouriete begeleider van Dhaka’s belangrijkste musici.
Hij ontving een beurs van de Indiase regering en studeerde bij o.a. prof. Sudhir Kumar Saxena en Shri P.K. Shridhar.
Momenteel is Niti hoofdvakdocent tabla aan het Amsterdams en het Rotterdams conservatorium.

SEBASTIAAN VAN DELFT
kreeg orgel en pianolessen van Evaristos Glassner, Jos van der Kooy en Leo van Doeselaar. Op twaalfjarige leeftijd won hij de improvisatie- en interpretatieprijs bij een wedstrijd voor jonge orgelspelers in Amsterdam. Hij studeerde orgel aan het Hilversums Conservatorium en gaf orgelconcerten samen met anderer musici, zoals saxofonist en clarinetspeler David Kweksilber. Sinds 1999 is hij de vaste pianist van het Nederlands/Argentijnse tango ensemble Sexteto Canyengue geleid door Carel Kraayenhof.