tad4kAeroDynamic – dynamische lucht – heet het gemeenschappelijke ideaal waarmee de zangeres Harma Everts en de blokfluitistes María Martínez Ayerza en Stephanie Brandt elkaar vonden tijdens hun studies aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam.

De trillende lucht als gemeenschappelijke klankdrager inspireert de drie musici om, binnen de combinatie van stem met de verschillende instrumenten van de blokfluitfamilie, nieuwe klanken en verrassende uitdrukkingsmogelijkheden te ontdekken.

Vanaf het begin heeft AeroDynamic intensief met componisten uit Nederland, Griekenland, de Verenigde Staten, Polen en Finland samengewerkt. Op deze manier ontstonden nieuwe, uitdagende werken voor deze ongebruikelijke bezetting.

Naast aan de nieuwe en nieuwste muziek wijdt AeroDynamic zich ook aan de avant-garde van vorige eeuwen (met name de late Middeleeuwen), die in haar complexiteit en veelzijdigheid ook voor de oren van nu fascinerend nieuw en betoverend mooi klinkt.

AeroDynamic combineert in haar concertprogramma’s poëtische en meditatieve momenten met werken die door popmuziek of wereldmuziek zijn geïnspireerd. Dit contrast, samen met de keuze om live elektronica, dans, theatrale elementen, kostuums en verlichting in te zetten, maakt van elk concert een unieke belevenis.

AeroDynamic werd in het 9e Internationaal Hedendaagse Kamermuziek Concours in Krakow (2005) onderscheiden met de Tweede Prijs in de categorie ‘trio’, en was finalist in het Nationaal Kamermuziekconcours Almere (2005).

Het ensemble speelt regelmatig op festivals zoals de Week voor de Hedendaagse Kamermuziek (Amsterdam, April 2004 en 2005), De Suite Muziekweek (November 2005 en 2006), het Grachtenfestival (augustus 2006) of de concertreeks ‘Les Goûts Réunies’ (mei 2007).

Het trio heeft ook deelgenomen aan educatieve projecten zoals ‘Een reis door de ruimte’. Tijdens dit project speelden ze zes concerten voor kinderen in het Amsterdamse Concertgebouw.