Tot onze spijt moeten wij meedelen dat het concert van Pianiste Gulmira Issabekova en  Fee Suzanne de Ruiter op 2 november vervalt wegens ziekte van de zangeres.
Wij hopen u bij een van de komende orgelconcerten of bij het stemmige kerstavondconcert weer te mogen begroeten.
En anders in 2020 bij onze nieuwe serie met wederom zeer gevarieerde en mooie concerten!
 
Hartelijke groet van het bestuur van de Stichting Zaterdagmiddagconcerten!

 

 

De zaterdagmiddagconcerten gaat sinds 2017 een samenwerking aan met de Stichting Classic Young Masters. Deze Stichting heeft als doel het scouten en begeleiden van jonge, bijzonder talentvolle musici in de klassieke muziek. CYM is een onafhankelijke stichting die deze musici begeleidt naar ‘long - term development’. CYM werkt achter de schermen aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden in relatie tot artistieke vaardigheden.
Zodra de door CYM geselecteerde Young Masters bekend zijn, worden zij op onze site genoemd.

 

2019 11 02 Gulmira IssabekovaPianiste Gulmira Issabekova werd geboren in Astana, Kazachstan. In 2008 studeerde zij af aan de Muziekacademie aldaar. Vervolgens studeerde zij aan het Staatsconservatorium in Moskou, waar zij na 5 jaar studie in 2014 afstudeerde. Zij specialiseerde zich als pianodocent, concertpianist, begeleider en kamermuziekspeler. Voor deze specialisaties behaalde zij, eveneens in Moskou, haar diploma Masters in kamermuziek in 2017. Tevens volgde zij vele Masterclasses bij gerenommeerde pedagogen en nam zij deel aan internationale competities. Ze vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij in 2018 de titel Masters of Music behaalde. Gulmira gaf vele solorecitals, in haar geboorteland Kazachstan, maar ook in Moskou en andere plaatsen in Rusland en sinds 2016 ook in diverse plaatsen in Nederland. Zij heeft inmiddels veel ervaring als pianodocent en als begeleidster in Nederland.

 

2019 11 02 Fee Suzanne de RuiterDe lyrische sopraan Fee Suzanne de Ruiter (1997) studeert in het tweede jaar van haar bachelor bij zangpedagoge Sasja Hunnego aan het Conservatorium van Amsterdam. Als kind zong ze in het Nationaal Kinderkoor van Vocaal Talent Nederland, waarmee ze optrad, onder leiding van prominente dirigenten, in concertzalen verspreid over Nederland met werken uit allerlei verschillende stijlperiodes.
Fee Suzanne treedt tegenwoordig regelmatig als solist op, onder andere tijdens het Festival Oude Muziek Utrecht, de Rotterdamse Operadagen, het Spring Festival, Salone dell’Opera en Midzomeravond op Rhijnhof.
Afgelopen augustus heeft Fee Suzanne de rol van Amore gezongen in F. Cavalli’s opera Il Bosco dell’Amore, geregisseerd door Jos Groenier en muzikaal begeleid door Música Temprana onder leiding van Adrián van der Spoel.
Haar volgende project is de rol van EVA in EVAs LIED uit de opera MONTAG aus LICHT van K. Stockhausen. Deze productie is een samenwerking van het Holland Festival, de Nationale Opera, het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Stockhausen Stiftung für Musik.
Verder heeft Fee Suzanne in november 2017 de Classic Young Master Award en de Publieksprijs gewonnen tijdens de Meesterproef van Classic Young Masters.

Programma 
 
El Vito, uit Canciones Clásicas Españolas, Vol. 3, Nr. 6 F. Obradors (1897 - 1945)
Azulão J. Ovalle (1894 – 1955)
Cara sposa, sposa cara, uit de opera Rinaldo G. F. Händel (1685 – 1759)
Piano solo
Scherzo in b minor, Op. 20, Nr 1 F. Chopin (1810 – 1849)
Sta nell’Ircana, uit de opera Alcina G. F. Händel (1685 – 1759)
Meine Rose, uit 6 Gedichte von N. Genau und Requiem, Op. 90, Nr. 2 R. Schumann (1810 – 1856)
Canão do Amor H. Villa-Lobos (1887 – 1959)
Piano-solo
Pelimannit – The Fiddlers, Op. 1 E. Rautavaara (1928 – 2016)
Wehmut, uit Liederkreis R. Schumann (1810 – 1856)
Wie lange noch? K. Weill (1900 – 1950)
Les tringles des sistres tintaient, uit de opera Carmen G. Bizet (1838 – 1875)