2019 06 15 windstreken

De muziek van Ensemble Windstreken  is een fijnzinnige mix van jazz-improvisatie, middeleeuwse muziek, hedendaagse klassieke muziek en wereldmuziek, met name uit de Noord-Afrikaanse traditie.
De naam van Ensemble Windstreken is eigenlijk net zo gelaagd als de muziek. Niet alleen komen de leden uit verschillende landen en culturen, ook wordt er gedoeld op de muzikale verbinding tussen windinstrumenten als het kistorgel/harmonium en de blaasinstrumenten. 
De unieke klank van het ensemble wordt verrijkt met prachtige vocale bijdragen van de Canadese sopraan met roots uit Trinidad, Nicole Jordan. Concerten en cd’s van Windstreken worden zeer lovend ontvangen.
Tot nu toe heeft de groep vijf cd’s uitgebracht en tal van concerten gegeven o.a. tijdens het Internationaal Orgelfestival, Malta Arts festival, Gaudeamus Muziekweek, Sfinks Mixed (B) en Vrije Geluiden tv
‘Met een palet dat in werkelijk alle richtingen uitwaaiert, doet Windstreken haar naam wederom eer aan. Een knappe prestatie om ondanks de grote verscheidenheid een herkenbare koers te volgen, met avontuurlijke muziek die zowel uitdaagt als behaagt.’ 
 
 

Programma 15 juni  (wijzigingen onder voorbehoud)

Het ensemble presenteert ‘Folies’, een ingenieuze menging van jazz improvisaties met wereldse en middeleeuwse muziekstijlen Tijdens dit concert worden composities gespeeld van o.a. Pieter de Mast, Kamal Hors , Guillaume de Machaut, Manuel de Falla en Duke Ellington.

 

Prelude to a kiss Duke Ellington

She's like  the swallow traditional

Jumelles Pieter de Mast

Mariam matrem virginem (uit Libre vermell de montserrat)

For the young ones   P. de Mast

Lamma Bada Yatathanna traditional

Barq Kamal Hors

Hautes Fagnes   P. de Mast

C'est un amant ouvrez la porte anonymous

Douce Dame jolie Guillaume de Machaut


2019 06 15 windstreken sopraan nicole jortdan2019 06 15 windstreken orgel sebastian van delft

Pieter de Mast – sopraansax, dwarsfluit

Sebastiaan van Delft – orgels,

Kamal Hors – ud, zang

Udo Demandt – percussie

Nicole Jordan – zang

www.windstreken.com