2019 08 24 elkte te lindert

Elske te Lindert (1980, sopraan en organist) studeerde orgel bij Gijs van Schoonhoven en Cor Ardesch en zang bij Maarten Koningsberger.
Ze laat zich nog altijd coachen door Cor Ardesch. Als solist of begeleider is zij regelmatig te horen in binnen- en buitenland. Ze maakte verschillende opnames voor de Neder-landse Bachvereniging, voor hun website allofbach.com.
Als zangeres heeft ze een brede concertpraktijk. Ze volgde masterclasses bij onder ande-re Margreet Honig en Paul Triepels en heeft momenteel les van Johannette Zomer. Ze trad al op als solist bij verschillende grote orkesten, waaronder Het Orkest van het Oos-ten, het Sint Petersburg Kamerorkest en Philharmonie Zuidnederland. Als sopraan maakt ze deel uit van het ensemble Il Canto di Rame. (www.ilcantodirame.eu)
Als sopraan werkt ze regelmatig voor Consensus Vocalis en voor de Nederlandse Reis-opera. Ook maakt ze theater.
Elske is cantor-organist in de Catharinakerk te Doetinchem en cantor in Dinxperlo. Ze is dirigent van het Deventer Vocaal Ensemble en van Vrouwenkoor Musica. Sinds 2003 is ze eindverantwoordelijke voor de studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek te Hoeven.
In 2018 is Elske benoemd tot stadsorganist van Doetinchem.
(www.elsketelindert.nl)