Let op: Dit concert vindt niet plaats in de Bergkerk, maar in de Synagoge, Golstraat 23, 7411 BN  Deventer

2014-12-06 Vista Kwartet 400pxOpnieuw jong toptalent in de Zaterdagmiddagconcerten: het Vista Kwartet. Dit strijkkwartet  werd in 2013 opgericht, ‘barst’ van het jonge talent en speelt op 6 december om 15.00 uur (in de Synagoge aan de Golstraat i.p.v. de Bergkerk) twee oude meesters en een wat jongere meester: Mozart, Schubert en Sjostakovitsj. Het strijkkwartet wordt nu al geprezen om de levendige en diepe manier van spelen waar de energie van afspat. In combinatie met het programma weer een niet te missen concert…

Het Vista Kwartet werd opgericht in 2013 en brengt vier nationaliteiten samen om het strijkkwartet-repertoire verder te ontdekken. Primarius, de Nederlands/Amerikaanse Amarins Wierdsma, studeerde in 2013 af in Amsterdam en vervolgde vanaf september 2013 haar studie aan de Guildhall School of Music and Drama bij David Takeno. Viloliste Ruña ‘t Hart studeert aan het Conservatorium van  Amsterdam bij Vera Beths. Dana Zemtsov uit Mexico studeert altviool bij Michaël Kugel aan het conservatorium van Maastricht en de Engelse cellist Samuel Shepherd studeerde in juni 2013 af aan het conservatorium van Amsterdam.
Afzonderlijk wonnen ze vele prijzen (Amarins Wierdsma de derde prijs op het Nationaal Vioolconcours Oskar Back en Dana Zemtsov Young Musician of the Year) en treden ook veel op in binnen- en buitenland. Afgelopen augustus speelde het kwartet nog op het Grachtenfestival in Amsterdam, samen met soloklarinettist Olivier Patey van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Het programma van 6 december:

W.A. Mozart: strijkkwartet nr. 19, het ‘dissonantenkwartet’
Adagio-Allegro
Andante cantabile in F major
Menuetto. Allegro. (C major, trio in C minor)
Allegro molto

Franz Schubert: Quartettsatz, D. 703

Ludwig van Beethoven: strijkkwartet  nr. 11, opus 95, ‘Serioso’
Allegro con brio
Allegretto ma non troppo
Allegro assai vivace ma serioso; Piú allegro
Larghetto espressivo; Allegretto agitato; Allegro

 

Let op: Dit concert vindt niet plaats in de Bergkerk, maar in de Synagoge, Golstraat 23, 7411 BN  Deventer