2014-12-24 Musicanti1

Let op: Dit concert is 's avonds. De deuren gaan open om 19 uur en het concert begint om 20 uur.

De uiterst succesvolle traditie van kerstavondconcerten in de Bergkerk krijgt op 24 december 2014 weer een fraai vervolg. Ditmaal komt het jeugdkoor Musicanti o.l.v. Silvère van Lieshout een zeer sfeervol kerstprogramma brengen met onder meer betoverende Engelse kerstmuziek. Zo zal , ‘A Ceremony of Carols’ in de originele versie voor jongenskoor en harp klinken, evenals werken van John Rutter en Malcolm Archer. Maar ook het Ave Maria van Otto Fischer, La vierge à la crèche van César Franck (in een bewerking van Hontelé) en een traditioneel kerstlied, A la nanita nana. En als uitsmijters zullen we enkele toepasselijke werken van Händel horen.

Het jeugdkoor Musicanti maakt deel uit van de Academy of Vocal Arts, waarvan Silvère van Lieshout de artistiek leider is. De academie was tot 2012 bekend als de Kinderkoor Academie Nederland. De academie wil zowel jong als oud(er) vocale kunst laten ontdekken en beleven. Vertrekpunt is het kind dat het zangtalent kan ontdekken en ontwikkelen, maar dat vooral in samenhang doet met anderen. Aan de academie is een aantal talentklassen en verschillende koren verbonden, onder meer het Musicanti Kinderkoor, het Haags Kinderkoor en Vocaal Ensemble Cantamare.

Musicanti, met koorleden van 10 tot 16 jaar, won vorig jaar in Hongarije de Grand Prix van het hoog aangeschreven 20e Kodály Children’s Choir Festival. Maar het koor werd ook winnaar in d e categorieën seculaire muziek en de beste uitvoering door een buitenlands koor van werken van Zoltan Kodály. Dat was nog nooit eerder gebeurd op het festival.

De aanvangstijd van het Kerstavondconcert   is 20.00 uur. De kerk gaat open om 19.00 uur.