2014-11-01 samba-salad FlamenkitaFlamenkita is een flamencovoorstelling voor kinderen en hun ouders, waarbij de theatermakers van Samba Salad alle registers open trekken. Met veel Spaanse zang, dans en muziek, poëzie, komedie en vertelkunst wordt het verhaal verteld over het opstandige meisje Cypressa.
Samba Salad is een internationaal gezelschap van musici, theatermakers en kunstenaars. Het gezelschap maakt al sinds 1978 onder leiding van Herman Link en Rita Iny ‘werelds’ muziektheater, concerten, cd’s en boeken voor kinderen en hun familie. De thema’s zijn altijd aansprekend en vol humor. Zo zijn de voorstellingen begrijpelijk en toegankelijk voor het jonge oor, zonder kinderachtig te worden, en ook nog eens ‘oudervriendelijk’.
De zogeheten wereldmuziek is de grote inspiratiebron voor het gezelschap. Flamenco, samba, jazz, salsa, merengue, kaseko, Afrikaanse muziek: een bonte mix die veelal met akoestische instrumenten wordt gespeeld op humoristische en energieke wijze.
Samba Salad ontwikkelde theater- en muziekprojecten in samenwerking met o.a. Unicef, het Metropole Orkest, TROS, Muziekcentrum Vredenburg en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Het ensemble is wijd bekend op basisscholen dankzij vele schoolconcerten en boeken/cd’s voor het onderwijs.

 

Let op: Dit concert vindt niet plaats in de Bergkerk, maar in de Synagoge, Golstraat 23, 7411 BN  Deventer