2014-10-04 Concerto dAmsterdam

Voorafgaand aan het concert is om 14.00 uur een inleiding van een half uur op het programma in de Magistraatskapel van de Lebuïnuskerk. Orkestlid Hans Lub verzorgt deze inleiding.
Prachtige barokklanken op authentieke instrumenten klinken 11 oktober van 15.00 tot 16.00 uur op het Zaterdagmiddagconcert door Concerto d'Amsterdam. Vanwege een expositie wordt het concert ditmaal niet in de Bergkerk gehouden, maar in de Lebuïnuskerk. En bovendien niet op de gebruikelijke eerste maar de tweede zaterdag van de maand.

Barokorkest Concerto d’Amsterdam is in Deventer vooral bekend van de talloze keren dat het orkest het Deventer Vocaal Ensemble begeleidde bij uitvoeringen van de Matthäus Passion en andere werken in de Bergkerk. Het orkest is opgericht in 1991 en sinds vele jaren actief op de Nederlandse en buitenlandse podia, zowel in eigen programma's als in samenwerking met koren. De musici van Concerto d'Amsterdam spelen uit overtuiging op historische instrumenten. Onder meer daardoor wordt de transparante klank van het orkest bepaald.
De focus van het orkest ligt op authentieke uitvoeringen van 17e en 18e eeuwse muziek. In 2012 volgde barokviolist Stefano Rossi Mariette Holtrop op als concertmeester van Concerto d'Amsterdam. Naast het standaardrepertoire werkte Concerto d'Amsterdam ook mee aan operaproducties op bijzondere locaties (o.a. King Arthur, Orfeo ed Euridice) en aan uitvoeringen van moderne muziek voor oude instrumenten (Hans Koolmees, Pieter Bakker). Verder speelde het orkest eigen producties in programma's met vocale en instrumentale solisten. Op 11 oktober speelt het orkest 'Hamburger Ebb und Fluth' van Telemann, het concert voor 2 violen in D minor van Bach en Hypocondrie van Zelenka.


Het programma van dit concert is als volgt:

Telemann: 'Hamburger Ebb und Fluth' TWV 55:C3
Bach: Concert voor 2 violen in D minor BWV 1043
Zelenka: Hypocondrie

De bezetting voor dit concert is twee hobo's/fluiten, fagot, vier violen, altviool, cello, contrabas en klavecimbel.


Dit concert vindt niet in de Bergkerk plaats, maar in de Lebuïnus, Grote Kerkhof 42, 7411 PE Deventer