2014-08-02 berlage saxophone quartet

Let op: Dit concert is van 2 augustus naar 9 augustus verplaatst.

Muzikaal speelplezier, natuurlijke flair, loepzuiver en ambachtelijk spel. Voor minder doen we het 9 augustus niet. De jury van het Dutch Classical Talent Award dicht het allemaal toe aan het Berlage Saxophone Quartet. Opgericht in 2008, jong en uiterst talentvol laat dit kwartet graag zijn veelzijdigheid horen aan het publiek in de Bergkerk.
Het precieze programma wordt nog bekendgemaakt.

De vier musici van het Berlage Saxofoon Quartet
sleepten al snel na de oprichting meerdere prijzen in de wacht, zoals de eerste prijs bij het Selmer Saxofoonkwartetten-concours, bij het Storioni Festival Concours en bij het Onwings! Presentatieconcours. In 2011 werd het kwartet laureaat bij de Deutsche Musikwettbewerb in Berlijn wat resulteerde in meer dan dertig concerten in Duitsland in het seizoen 2012-2013. Recentelijk werd het kwartet de winnaar van de Dutch Classical Talent Award en Publieksprijs 2013 (voorheen Vriendenkrans) tijdens de finale in het Concertgebouw Amsterdam.

Met hun afwisselende programma’s  (Sovjet Sax, Collage,  Koekjes van eigen deeg, Stabat Mater ,de Grote Vier...) waren ze te horen in het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Vredenburg Utrecht, op het Grachtenfestival, Holland Festival en Festival Classique Den Haag en op Radio 4 (Viertakt, Virus, Spiegelzaal, de Ochtend van Vier) en de Concertzender. Daarnaast speelde het Berlage Saxophone Quartet concerten in Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland.