2014-11-15 orgelPiet Groenendijk studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keyzer, waar hij in 1975 het eindexamen behaalde. De Prijs van Uitnemendheid behaalde hij in 1978.
Hij studeerde ook muziektheorie aan het Rotterdams Conservatorium.
Vanaf 1976 tot 2011 werkte hij als docent muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium. Tevens maakt hij deel uit van de examencommissie orgel van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.
Als cantor-organist was hij actief van 1971 tot 1992.  Tot 1992 concerteerde hij als organist en clavecinist, ook als basso continuo speler bij diverse koren en ensembles in binnen- en buitenland. Daarna is hij zich meer gaan concentreren op compositie. Sedert begin 2006 heeft hij het orgelspelen toch weer opgepakt en bespeelde en beheerde hij het Vollebregt-orgel (1854) van de Sint-Genovevakerk te Breugel. Sedert eind 2012 woont hij in Zuidbroek (Gr.)
Als componist is Piet Groenendijk autodidact. Een Cd met enkele van zijn composities is gemaakt in 2002/2004, gespeeld door Jos van der Kooy, (Bavo-Haarlem) Gottfried Sembdner en Christoph Mehner (Grote Kerk-Deventer). Meer informatie is te vinden op zijn website: http://www.pjgroenendijk.nl.

Simone Pannes werd in 1977 geboren in Neuss. Zij studeerde Katholieke Kerkmuziek in Essen, Düsseldorf, Berlijn onder andere bij Jörg Stephan Vogel (gregoriaans),  Wolfgang Seifen (orgel & improvisatie), Adele Stolte (zang) en Uwe Gronostay (koordirectie). Bij Gronostay was zij tevens enige jaren assistent-dirigent bij het koor van de Universität der Künste te Berlijn. Na het succesvol afsluiten van haar kerkmuziekstudie volgde zij de masterstudie Koordriectie aan het conservaotium van Würzburg bij Prof. Jörg Straube. Simone specialiseerde zich verder in de authentieke uitvoeringspraktijk van het gregoriaans bij Prof. Stefan Klöckner en Godehard Joppich. Daaraast verdiepte zij zich in Solozang Oude Muziek, onder andere bij Alan Wilson (Londen) en Maria Jonas (Keulen). Zij zong mee in het koor ‘Chorwerk Ruhr’ onder leiding van Frieder Bernius. Als organist was zij werkzaam in Berlijn, Essen en Bochum. Van 2002-2004 had Simone de artistieke leiding over de ‘Berliner Madrigalkreis’. Verder geeft Simone regelmatig workshops op het gebied van stemvorming, onder meer bij het Landesjugendchores Niedersachsen en zij actief als docent uitvoeringsprakijk van Gregoriaanse en Duitstalige kerkmuziek. Als sopraansoliste verleende zij tenslotte haar medewerking aan diverse cd-opnamen.

Dit concert vindt niet in de Bergkerk plaats, maar in de Lebuïnus, Grote Kerkhof 42, 7411 PE Deventer