2014-05-17 orgel ansgar schleiDe Duitse organist Ansgar Schlei studeerde kerkmuziek aan de Hochschule für Musik und Theater te Hannover bij Prof. Cornelius Schneider-Pungs en Prof. Pier Damiano Peretti (Orgel), Prof. Gerrit Zitterbart (Piano) und Prof. Hildebrandt Haake (Koordirectie). Na het behalen van zijn A-diploma zette hij zijn orgelstudie voort  bij Bine Katrine Bryndorf, Carlo Hommel, Ton Koopman, Michael Radulescu, Reinhold Richter en Harald Vogel.
Naast zijn werkzaamheden als kerkmusicus in Springe/Deister en Hannover was Ansgar Schlei enige tijd  Organist van het ‘Christus-Pavillon‘ op de wereldtentoonstelling EXPO te Hannover. Van 2001 tot 2006 was hij als cantor-organist  verbonden aan de Ev.-luth. Petri-Pauli-Kirche in Bad Münder am Deister. Sinds 2006 is Ansgar Schlei als cantor-organist verbonden aan de  Willibrordi-Dom in Wesel waar hij het Walcker-Marcussen-orgel bespeelt.
Daarnaast is hij cantor-organist  van de Evangelische kerk in de regio ’Rheinland‘ (District Wesel). In deze functie is hij tevens hoofd van de afdeling Kerkmuziek voor  kerkmusici in de ‘Rheinland‘-regio.

Schlei geeft concerten in Duitsland en daarbuiten.
Het repertoire van hem  omvat composities uit alle stijlperioden, met in het bijzondere  de muziek uit de 17e en 18e eeuw.
Op het label Discantus verschenen een aantal orgelcd’s van Ansgar Schlei, met o.a. werken van Bach, Böhm, Clarke, Clerambault, Mendelssohn en Reger. Momenteel voert hij, in een cyclus, de complete orgelwerken vanJohann Sebastian Bach uit op het orgel van de Dom-kirche in Wesel.
Zie eveneens: www.ansgar-schlei.de