2014-02-15 orgel hoekstra-kooyElizabeth Kooy
Elizabeth Kooy (1985) studeerde Godsdienstwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Deze studie sloot zij in 2009 succesvol af met de scriptie: Hemelse lofprijzing versus hels lawaai, muziekinstrumenten op muur- en gewelfschilderingen uit de late middeleeuwen. Tijdens deze studie zong ze in verschillende koren, waaronder Bragi, Dualis, Diletto Musicale en het Nederlands Studenten Kamerkoor. In 2008 begon ze met de vooropleiding klassieke zang aan het Prins Claus conservatorium. Op het conservatorium kreeg ze les van Anneloes Volmer, Jan van Zelm en Marion van den Akker. Momenteel studeert Elizabeth bij Hanneke de Wit en daarnaast volgt ze lessen bij Paul Triepels en Nico van der Meel. Elizabeth volgde masterclasses bij Eelko Molenaar, Margreet Honig, Claron McFadden, Miranda van Kralingen en Emma Kirkby.
Elizabeth Kooy is als soliste te horen in zeer uiteenlopend repertoire. Ze interesseert zich in het bijzonder voor muziek uit de Renaissance, de barok en de modern-klassieke muziek. Elizabeth was als solist onder andere te horen als Tweede Heks in de Purcells opera Dido en Aeneas door het Prins Claus Conservatorium, in het Magnificat van Vivaldi, met de cyclus Miroir de Peine van Hendrik Andriessen, met werken van Poulenc, Amy Beach, Chris Fictoor en in Proverb van Steve Reich. Elizabeth is ook werkzaam als zangdocent.  

Gerwin Hoekstra
Gerwin Hoekstra (1992) ontving zijn eerste orgellessen van Dirk Molenaar in Eenrum. Na het laatste jaar gymnasium gecombineerd te hebben met de vooropleiding orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, studeert hij nu bij Erwin Wiersinga en Theo Jellema aan datzelfde instituut. Hoekstra volgde masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer, Leo van Doeselaar en Eric Lebrun. In 2013 won Hoekstra de eerste prijs op het Govert van Wijn Concours te Maassluis.
Als organist is hij verbonden aan de Protestantse Gemeente Winsum-Obergum.