2014-02-01 fay lovskyOp 1 februari betreedt een van de meest veelzijdige zangeressen en componistes uit Nederland ons podium: Fay Lovsky. Zij belooft een uur met veel rare klanken: harpje, zingende zaag en de theremin. En afhankelijk van wie zij aan collega’s meeneemt mogelijk ook vibrafoon, bas en wellicht een strijker. Verrassend wordt het zeker!

Misschien wordt het concert zoiets als ze eind november vorig jaar in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam gaf met eigen werk. Fay Lovsky trad tijdens haar scholierentijd in Leiden al op in cafés. Ze studeerde daarna grafische en audiovisuele vormgeving aan de Gerrit Rietveld Academie. In 1980 bracht ze haar eerste  muziekalbum uit: Sound on Sound, al snel gevolgd oor enkele andere. In 1986 werd ze lid van de Magnificent Seven met onder ander Henny Vrienten en speelde daarmee muziek uit film- en tv-klassiekers.
Ze werkte samen met striptekenaar Joost Swarte en speelde met ‘The Veggies’ in een radioprogramma van Hanneke Groenteman.

In 1994 richtte Lovsky de groep ‘La Bande Dessinée’ op. In het jaar 1999 ontving ze een Gouden Harp. Ze trad op het North Sea Jazz Festival en op De Parade, schreef muziek voor diverse (teken)films, maakte een tournee door de Verenigde Staten met ‘Les Primitifs du Futur’. Ze deed de muzikale omlijsting van ‘Jip en Janneke, de Mjoeziekul’. Van februari t/m april 2012 speelde Fay samen met operaster Claron McFadden en de internationale cabaretier Sven Ratzke mee in de productie Dreigroschenblues, waarin de muziek van Kurt Weill de rode draad vormt. Kortom: eigenlijk teveel om op te noemen.