Ftan2006b'The Fancy Fiddlers' Jeugdstrijkorkest o.l.v. Coosje Wijzenbeek

De Fancy Fiddlers is een strijkersgroep, die bestaat uit ongeveer 25 jonge talentvolle leerlingen van de Hilversumse vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek. Toen Coosje in 1984 werd uitgenodigd om met een paar leerlingen een concert te geven in Hongarije, was het animo om mee te mogen erg groot, zodat ensemblespel de enige oplossing was. Het optreden was zo'n succes dat de Fancy Fiddlers niet meer opgehouden zijn met samenspelen.

Op het programma staat kamermuziek in diverse bezettingen, afgewisseld met solo's voor viool of cello en piano. De kinderen variëren in leeftijd tussen de zes en achttien jaar en komen uit het hele land wekelijks naar Hilversum voor hun vioollessen. De cellisten zijn"geleend" van collega-docenten. Uit de Fancy Fiddlers zijn al diverse ensembles ontstaan die hun weg naar de concertpodia inmiddels hebben gevonden.

De Fancy Fiddlers traden op met o.a. Herman Krebbers, Isabelle van Keulen en Jaap van Zweden. Er werden tournees gemaakt naar Hongarije, Duitsland, China, Istanbul en de U.S.A.

De Fancy Fiddlers geven ongeveer twee concerten per maand. Het geld dat daarmee binnenkomt wordt gebruikt voor studiedoeleinden: zo gaan zij 's zomers naar Ftan, Zwitserland om twee weken intensief te studeren op het programma voor het komende seizoen.