Z zmcdnwlogo hoofdletters def wit paars 140pxh 2
logo rechts

Trio Wilde Eend. Vertelconcert van Gottfrid van Eck.

Het Penninckshuis
trio_Wilde_Eend_1C_klein_formaat
  15 juni 2024 15:00

  Penninckshuis

Trio Wilde Eend

Trio Wilde Eend - ook bekend onder de Jiddische naam Vilde Katshke - brengt een frisse mix van muziek en verhalen uit Oost Europa en verder. Het trio speelt niet alleen joodse klezmer, Balkan- en zigeuner muziek, maar ook melodieën uit o.a. Rusland en Armenië. Eigen composities en spannende improvisaties geven hun muziek nog meer kleur.

Vandaag in het Penninckshuise een vertelconcert met joodse volksverhalen, sprookjes en parabels uit de nieuwe, gelijknamige verhalenbundel van Gottfrid van Eck. Koeien die naar de hemel varen, dansende rabbi’s en hoopvolle dieven. Het zijn klassieke vertellingen vol joodse wijsheid, hoe dwaas soms ook. Ze gaan over verheven én alledaagse kwesties, over thema’s die ons allemaal bezig houden: rijkdom en armoede, barmhartigheid en onrecht, vreugde en verdriet. Met Gottfrid van Eck op klarinet en verteller, Juul Beerda op accordeon en Jiska ter Bals op viool.

Serieus en tegelijkertijd met joodse gein stemmen deze vertellingen tot nadenken, geven ze een inkijkje in de zoekende en soms stuntelende mens.

Trio Wilde Eend wordt in 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor joodse verhalen en muziek uit Oost Europa te combineren. Het trio verzorgde sindsdien vele honderden vertelconcerten voor een enthousiast publiek. Tezamen bieden ze muzikaal kunst- en vliegwerk.

Trio Wilde Eend presenteert (vertel)concerten op uiteenlopende muziekpodia, in theaters, kerken en synagogen, voor culturele verenigingen, zorg- en onderwijsinstellingen. Maar ze zijn ook een graag geziene gast op festivals en allerlei feestelijke gelegenheden. Hun muziek raakt een snaar; ze is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

 

 

Kaart