Z zmcdnwlogo hoofdletters def wit paars 140pxh 2
logo rechts

Oekraïense volksmuziek met sopraan Irina Zuboff onder begeleiding van accordeonist Oleg Lysenko.

Deventer
Oleg_en_Irena_3
  9 september 2023 16:00

  Etty Hillesum centrum

Optreden door sopraan Irina Zuboff onder begeleiding van accordeonist Oleg Lysenko. Zij spelen Oekraïense volksmuziek.

Irina Zuboff groeide op in een Duits-Russisch gezin in Stuttgart, Duitsland.
Ze studeerde medicijnen, filosofie en later klassieke zang aan het Koninklijk conservatorium in Den Haag bij Leni van den Heuvel en Rita Dams. Daarnaast kreeg zij zangles van Raymond Modesti, Marjan Kuipers, Lucia Meeuwsen, Margreet Honig en Christa Ludwig. Ook volgde ze masterclasses bij Olaf Bär en Evelyn Tubb. Momenteel werkt Irina als psychiater in Nederland.

Oleg Lysenko (1974, Oekraïne) volgde zijn opleiding aan het muziekcollege van Poltava, waarna hij een beurs won voor de vermaarde Tchaikovsky Nationale Muziek Academie in Kiev. Na zijn afstuderen in 1999 bracht Oleg zijn eerste CD ‘Awakening’ uit en zette hij zijn studie in Nederland voort aan de Messiaen Academie. Vervolgens specialiseerde hij zich in Argentijnse tango op bayan en bandoneon aan het Rotterdamse Conservatorium.

Ze treden twee maal met hetzelfde programma op, om 15:00 uur en om 16:00  uur.

Dit programma is een vaste aanvulling op het korenlint tijdens deze dag. Echter in het korenlint treden de diverse koren roulerend op in de diverse monumenten. Dit duo rouleert hierin niet mee en treedt twee maal op met hetzelfde programma. 

 

Foto van Oleg gemaakt door: Jef van Eynde.

  

 

 

 

Kaart