Z zmcdnwlogo hoofdletters def wit paars 140pxh 2
logo rechts

Festival Klassiek met een twist in samenwerking met de Zaterdagmiddagconcerten Deventer

Het Havenkwartier
2022-09-17_klassiek-met-twist
  17 september 2022 14:30

Het Havenkwartier, dé plek voor Festival Klassiek met een Twist!
Zaterdag 17 september vindt de 2 e editie van Klassiek met een Twist plaats. Na twee jaar is het weer tijd voor korte verrassende optredens in het Havenkwartier: klassieke muziek, maar dan net even anders. Waar zit die twist dan precies? Kom het zelf ontdekken. Soms is het een onverwachte combinatie van instrumenten of pop en klassiek komen samen of een muzikant kiest voor een gedurfd thema… Je hoeft echt geen kenner te zijn van klassieke muziek. Het is leuk voor iedereen van jong tot oud én zeker ook voor gezinnen. Er zijn kleine concerten, workshops, voorstellingen, Deventer Maestro en een groot slotconcert door vijf klassieke zangers, echte toppers.


Jong talent
Op het programma staat veel jong talent, ook uit de regio! Fagottist Thomas Dulfer zet in zijn optreden zijn eigen hartslag centraal; Saxofoon duo di Alloro beweegt zich tussen klassiek en pop; twee jonge viooltalenten, Freke van Krimpen en Wieke Kramer, laten horen wat er allemaal mogelijk is met twee violen.

Meedoen!
Er zijn workshops kennismaken met muziek. En… heb je ooit zelf een echt orkest willen dirigeren? Doe je mee aan Deventer Maestro? Dirigent Peter Bogaert en ‘zijn’ Deventer Kamer Orkest gaan graag met de aangemelde kandidaten aan de slag. Hij laat zien hoe het dirigeren in zijn werk gaat. Natuurlijk wordt ook duidelijk dat iets soms juist niet werkt! Voorkinderen (4+) is er een interactieve voorstelling over Assepoester met muziek, dans en
theater!

Het programma in het kort
We starten om 14.30 uur centraal in de Zwarte Silo met het Deventer zangensemble De Notru Damus. Daarna zijn er optredens op zeven locaties. Klassiek met een Twist kijkt ook over de landsgrenzen: het Hydra Ensemble met spannende minimale muziek; slagwerker Marianna Soroka verbindt klassieke muziek met percussie; muziek uit de Oekraïne door professionele muzikanten die nu in Deventer verblijven. Of ga je mee op een muzikale wereldreis? En loop ook eens binnen voor de volksmuziek van Trio De Vooruit, een bijzondere combinatie van altviool, basklarinet en accordeon.

Slotconcert door Frommermann
Het festival sluit om 19.30 uur af met een feestelijk programma met de grootste hits van de Close Harmonyformatie Frommermann. Zij bestaan al 17 jaar. De groep werd speciaal voor het Amsterdamse Grachtenfestival opgericht en besloot door het succes permanent te gaan optreden! Zij zingen o.a. de muziek van de Comedian Harmonists, de groep die in Berlijn in de jaren dertig de grens tussen klassiek en populaire muziek als eerste opzocht (en nooit overtroffen werd!).
En natuurlijk is er voldoende gelegenheid in het Havenkwartier voor een hapje en drankje tussendoor. Het Festival is gratis toegankelijk. We ontvangen graag een vrije gift (contant!).
Je bent van harte welkom!
Zie voor programma en blokkenschema: www.klassiekemuziekdeventer.nl