Z zmcdnwlogo hoofdletters def wit paars 140pxh 2
logo rechts

DOSTOJEVSKI STRIJKKWARTET -- AFGELAST

Deventer
2020-10-03_Dostojevski-Kwartet_2
  13 februari 2021 15:00

Het Dostojevski Kwartet is een veelbelovend strijkkwartet dat wordt geprezen om haar energieke en bevlogen samenspel. Het kwartet is in 2014 opgericht en bestaat uit Charlotte Basalo Vázquez (viool), Julia Kleinsmann (viool), Francesca Wiersma (altviool) en Emma Kroon (cello).
Het Dostojevski Kwartet heeft opgetreden op bekende concertpodia zoals het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen en het Muziekgebouw aan ‘t IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Daarnaast worden de jonge musici van het Dostojevski Kwartet regelmatig uitgenodigd op (inter)nationale festivals waaronder het Grachtenfestival, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Festival de quatuors à cordes en Pays de Fayence en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.
Eerder waren ze te gast bij radio- en televisie-uitzendingen zoals AvroTros Spiegelzaal, Opium op 4, de Muziekfabriek en Podium Witteman.

Het Dostojevski Kwartet volgde een tweejarig coachingstraject bij het Quatuor Danel, dat in samenwerking met TivoliVredenburg werd opgezet ter ondersteuning van jonge talentvolle ensembles. Ze vervolgen momenteel hun studie aan de Mozarteum Universiteit in Salzburg bij leden van het Hagen Quartet. Daarnaast zijn ze verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie (NSKA), waar ze les krijgen van o.a. Marc Danel (Quatuor Danel), Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera (Quatuor Ysaye) en Lukas Hagen. In 2020 ontving het kwartet het prestigieuze strijkkwartetstipendium van Het Kersjes Fonds.

Charlotte, Julia en Emma zijn bruikleners bij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Programma
Ludwig von Beethoven (1770 - 1827)
    Strijkkwartet in F, Op. 18 No.3
Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky (1840 - 1893)
    Strijkkwartet No. 1 in D, Op.11