Z zmcdnwlogo hoofdletters def wit paars 140pxh 2
logo rechts

Accordeon concert door TOEAC

De Broederenkerk
301790268_510182867778948_8224165361949398097_n_1
  26 augustus 2023 15:00

  Broederenkerk

Accordeon concert in de Broederenkerk door Pieternel Berkers (1986) en Renée Bekkers(1985). 

Accordeon, maar dan anders. Bij TOEAC is het café aan de haven verder verwijderd dan ooit. En ze vallen ermee op!

Programma: Nordic Reflections. Een verzameling werken van Scandinavische komaf, waarin TOEAC het accordeon in een breed spectrum presenteert. Het programma is een eerbetoon aan het repertoire van Scandinavië, waar Pieternel en Renée van 2009-2014 hun studie volgden. In dit programma presenteert TOEAC voor het eerst ook hun eigen compositorische en improviserende werk. Het repertoire bevat o.a. werken of arrangementen van Piazzolla, Grieg, Murashkin, Bach en eigenwerk. Het omarmt meerdere genres en geeft naast een reflectie op de studietijd een frisse blik op de toekomst.

Renée en Pieternel vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC (two accordions).  Zij studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium bij Ronald van Overburggen en aan ‘The Royal Danish Academy of Music’ in Kopenhagen bij de professoren Geir Draugsvoll en James Crabb waar zij haar Master behaalden. In september 2015 rondde TOEAC daar de ’solistenopleiding’ af. Het duo behaalde prijzen op o.a. het Novam-accordeonconcours, het Prinses Christina Concours, Grand Prix International (Frankrijk), Premio Internazionale di Fisarmonica (Italië), een finaleprijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours, een finaleplaats bij Dutch Classical Talent en de Legatkonkurrence (Denemarken).

Pieternel en Renée waren te horen en te zien in verschillende (internationale) tv- en radioprogramma’s waaronder ‘De Wereld Draait Door’, 'Podium Witteman' en ‘Vrije Geluiden’. Zij werkten samen met schrijvers, beeldend kunstenaars, documentaristen en dansers waaronder  Kader Abdollah, Regina van Berkel, Barbara van Loon duo Strijbos van Rijswijk etc.  TOEAC speelde samen met o.a. orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, het Nieuw Ensemble, Orkest de Volharding, het  Asko|Schönberg ensemble, het Malando Orkest, het Metropole Orkest en het Rotterdams Kamerorkest. 

 

 TOEAC_van_Facebook_1.jpg

 

 

Kaart