13 augustus - Balkan Baroque

2022 08 13 Balkan Baroque

Van de 17e eeuw tot nu:  het zaterdagmiddagconcert is gewijd aan muziek uit de Balkan. In de Lebuinuskerk zal trio Balkan Baroque een brug slaan tussen klassieke 17e-eeuwse muziek en traditionele melodieën uit de Balkan.

Bezoekers krijgen een gevarieerd programma voorgeschoteld met ​​muziek van onder meer de zelden gespeelde Kroatische componisten Vinko Jelić en Tomaso Cecchini, en een sonate van de Italiaanse componiste Isabella Leonarda: een mix van Italiaanse renaissancedansen en folkloristische Balkan-muziek.

Trio Balkan Baroque bestaat uit Ana Vasić, viool, Maximiliano Segura Sanchez, barokcello, en Giulio Quirici, theorbe.  Alle drie hebben ze conservatoriumopleidingen gedaan, eerst in het buitenland en later in Nederland. Ze spelen in diverse ensembles, vaak met beroemde barok-musici. Het concert belooft dan ook een lust voor het oor te worden.

 

{article title="Locatie: de Lebuinuskerk"}{/article}

11 juni - Quintaccle

2022 06 11 Quintaccle

Het accordeonkwintet Quintaccle bestaat uit leden van het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest (NSAO): Tim Fletcher, Leo van Lierop, Annelies Jansen, Karin van Vliet en Ellen Steenks.

Tim is oprichter en dirigent van het NSAO en initiatiefnemer van Quintaccle. Hij is afgestudeerd accordeonist en dirigent en heeft als accordeonist en bandoneonist gespeeld in diverse ensembles, o.a. Piazzo Ensemble en accordeonensemble D'acht.

Quintaccle speelt een divers programma van barok tot hedendaags met muziek van o.a. Hellendaal, Beethoven en Pēteris Vasks.

{article title="Locatie: de Lebuinuskerk"}{/article}

 

9 april - Berlage Saxophone Quartet

2022 04 09 Berlage Saxophone Quartet 58px

Het Berlage Saxophone Quartet (BSQ) kan gezien worden als voorvechter van een nieuwe generatie saxofoonkwartetten. Het kwartet zet deze discipline binnen de klassieke muziekwereld stevig op de kaart.
Opvallend daarbij is de unieke combinatie van muzikale diepgang en verfijning, met de aansprekende presentatie, waarin diverse benaderingen de muziek versterken.
Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon). Peter Vigh is tevens huisarrangeur en componist, van wiens kwaliteiten het kwartet vaak en graag gebruik maakt.

Het kwartet is in 2008 opgericht in de klas van Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam. In 2011 won ze een Stipendium op de Deutscher Musikwettbewerb, en daarna de Dutch Classical Talent Award (2013) en de Kersjes Prijs (2015).
Het hoogst haalbare niveau in kamermuziek nastrevend, gingen ze in de leer bij één van de beste strijkkwartetten ter wereld: het Artemis Quartett in Berlijn.
Hun drie CD´s: SaxoFOLK, In search of freedom , en Goldberg Variations ontvingen veel lof van de binnen- en buitenlandse pers.

“Het Berlage Saxophone Quartet speelt razendknap en weet met alleen saxofoons een enorme klankrijkdom te produceren”