header3
2017 09 16 Pieter van DijkPieter van Dijk (1958) is organist van de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en stadsorganist van Alkmaar. Als docent voor het hoofdvak orgel is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam en de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Hij is één van de artistieke leiders van het Orgelfestival Holland.

Zijn orgelopleiding ontving hij van Bert Matter aan het Conservatorium in Arnhem. Hij vervolgde zijn studie bij Gustav Leonhardt, Marie-Claire Alain en Jan Raas. Op de internationale orgelconcoursen in Deventer (1979) en Innsbruck(1986) behaalde hij prijzen.

Pieter van Dijk maakte verscheidene CDs  op de orgels van de Alkmaarse Laurenskerk.
De DVD Alkmaar- the Organs of the Laurenskerk ontving in 2013 de Preis der Deutsche Schallplattenkritik.

Samen met Wolfgang Zerer en Andreas Fischer maakte hij op het gereconstrueerde orgel van de Katharinenkerk te Hamburg een CD waar hij oa Reinckens “An Wasserfluessen Babylon” speelt.

Pieter van Dijk  vormt een orgelduo met Frank van Wijk en Maurizio Croci en treedt regelmatig op als continuospeler met Annegret Siedel (barokviool) en Elina Keijzer (blokfluit). Ook werkt hij regelmatig samen met het Amstel Quartet.

Hij publiceerde artikelen over M. Weckmann, J.P. Sweelinck, J.S. Bach en K. Straube. Hij is regelmatig jurylid bij internationale orgelconcoursen (ondermeer in Alkmaar, Amsterdam, Freiberg, Gdansk, Innsbruck, Kotka ,Lausanne, Lübeck en Toulouse).

Als concerterend organist is Pieter van Dijk actief in diverse europese landen, de VS en Japan.

Locatie:


Informatie over de Lebuïnuskerk

De Grote of Lebuinuskerk

Lees hier meer over deze kerk in Deventer.

Interieur

Foto's voor ensembles om een indruk te krijgen van de kerk.
Klik op een afbeelding om deze groter te bekijken.
Lebuinuskerk interieur 01 350pxbLebuinuskerk interieur 02 350pxbLebuinuskerk interieur 03 350pxb
Ga naar boven