header3
Het concert begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur.
U kunt een glaasje gluhwein kopen en zonder reserveren een plaats zoeken.
Voor de vrienden van de stichting is het volgende mogelijk: als vriend meldt u zich aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op vertoon van uw jaarpasje kunt u plaats nemen in het vak dat we speciaal reserveren voor vrienden. Of gebruik het webformulier.
Net als alle concerten in de reeks Zaterdagmiddagconcerten Deventer geldt ook voor dit concert op Kerstavond vrije toegang met een vrije gift na afloop.

2017 12 24 WishfulHet is Kerstavond. Buiten is het guur en donker, maar in de Bergkerk in Deventer is het licht. Wishful Singing bezingt het Kerstkind én zijn moeder met betoverende oude en nieuwe muziek van Hildegard, Praetorius, Bach en Britten. Kerstklassiekers zoals 'Stille nacht' en 'Deck the Hall' en prachtige liederen uit Scandinavië klinken naast bekende kersthits als ‘White Christmas’. Het kerstgevoel zal na dit concert bij iedereen nog lang nagloeien.

Programma:

Hodie Christus natus est trad. Gregoriaans

Eno nome de Maria Cantigas de Santa Maria, Alfonso X ‘el Sabio’ (1221-1284)
Ave Maria Giovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594)
O virgo benedicta Andreas de Silva (1475-1540)

There is no rose trad. Engels | arr. John Rutter
Es ist ein Ros entsprungen Michael Praetorius (1571-1621)
Maria durch ein Dornwald ging trad. Duits | arr. Philip Lawson

Noël nouvelet trad. Frans | arr. Cor Backers

Away in a manger* William James Kirkpatrick (1838-1921) | arr. David Willcocks

Ein Kind geborn zu Bethlehem Michael Praetorius (1571-1621)
Een kint geboren in Bethlehem trad. Vlaams | arr. Julius van Nuffel
Ich steh an deiner Krippen hier Johann Sebastian Bach (1685-1750) | arr. Philip Lawson

Riu, riu, chiu trad. Spaans

Mitt hjerte alltid vanker trad. Noors
Det brinner en stjärna David Wikander (1884-1955)
Sweet was the song Benjamin Britten (1913-1976), uit: William Ballet’s Lute Book

Deck the hall trad. Wales | arr. John Rutter
White Christmas Irving Berlin (1888-1989) | arr. Kirby Shaw
Stille Nacht trad. Duits | arr. Vic Nees

Dona nobis pacem* Trad. canon

 

Wishful Singing

2017 12 24 Wishful SingingWishful Singing ráákt! Vijf vrouwen roepen a capella met hun zuivere stemmen en hun weergaloze podiumexpressie een scala aan emoties op. Reis mee langs liefde, hartzeer, lichtvoetigheid, weemoed en plezier. Hartveroverend!    
Een avond female a cappella door Wishful Singing is een kleurrijke reis vol hoogtepunten en verrassingen. De vijf klassiek geschoolde zangeressen combineren hun wendbare stemmen en krachtige podiumpresentatie op een geheel eigen wijze. Ogenschijnlijk moeiteloos en eenvoudig, gepassioneerd in ieder gebaar en in iedere klank, avontuurlijk van begin tot eind.
De zangeressen kennen elkaar van het Nationaal Jeugdkoor. Daar klikte het muzikaal zo goed dat de ambitie ontstond om gezamenlijk verder te gaan in female a cappella; een relatief weinig voorkomend genre dat hen alle vijf zeer na aan het hart ligt. De topkwaliteit die Wishful Singing sindsdien heeft laten horen én zien, is wereldwijd uniek.   
Het ensemble treedt regelmatig op in Nederlandse zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en op buitenlandse festivals zoals het prestigieuze City of London Festival in Londen. Ook zijn er regelmatig tournees, onder andere door Japan, de Verenigde Staten, Duitsland, Spanje, Estland en Italië. De avondvullende programma’s verrassen het publiek - waar ter wereld ook - keer op keer. Wishful Singing vergroot doelbewust en actief het repertoire voor female a cappella door regelmatig opdrachtcomposities te verstrekken. Daarnaast werken de zangeressen veelvuldig en in allerlei verbanden samen met andere musici, artiesten en jong talent.
Het repertoire loopt uiteen van ingetogen werken uit de renaissance en de barok tot vrolijk swingende versies van golden oldies als Mr. Sandman. Het roept emoties op die variëren van verstilde ontroering tot een kriebelende lach. De individuele kwaliteit van iedere zangeres vormt de basis onder hun gezamenlijke zuiverheid, harmonie en balans. Gecombineerd met hun collectieve talent voor timing en droogkomische mimiek, maakt het Wishful Singing toonaangevend in haar genre. Wishful Singing zingt de wereld naar haar hand!

www.wishfulsinging.nl


Locatie:

De Bergkerk

Bergkerk Deventer vanuit bergstraatAdres

Bergkerkplein 1
7411 EN  Deventer

Parkeren

Er is geen parkeerruimte in de directe nabijheid van de kerk.
U vindt informatie over parkeren in Deventer op de website van de gemeente Deventer.
De parkeergarages die daar worden vermeld, liggen allen op loopafstand van de kerk.

Ga naar boven