24 september - extra Zaterdagmiddagconcert van Ilda Simonian

2016 09 24 ilda simonianIlda Simonian is een Nederlands-Armeense zangeres, die zich inzet voor een beter begrip van de Armeense muziek en cultuur. Zij geeft in het kader van Festival De Oriënt, dat van 17 t/m 25 september in Deventer en Enschede plaatsvindt, van 15.00 tot 16.00 uur een extra Zaterdagmiddagconcert.
Haar zang is geworteld in de eeuwenoude Armeense muziektraditie. Deze traditie reikt van middeleeuwse liturgische zang en de traditionele volksmuziek van Oost-Anatolië en de Trans-Kaukasus tot aan de Armeense klassieke muziek van componisten als Komitas, Melikian en Avedisian.
Simonian laat zich graag begeleiden door musici met authentieke Armeense instrumenten zoals de kamantja (soort viool), tar (langhalsluit), kanoun, ud, de doudouk (fluit) en de dhol (percussie). Zij treedt dit concert op met pianiste Elena cid Iriarte; een combinatie die goed werkt, niet alleen voor de muziek van de Armeense klassieke componisten, maar voor de verrassende arrangementen van de traditionele Anatolische en Kaukasische muziek.
Geboren in Istanbul, deelt Ilda Simonian met vele Armeniërs de ervaring niet zichzelf te kunnen zijn in haar geboorteland. In de jaren ’90 ging zij in Amsterdam wonen, waar zij naast optredens zangles geeft. Op 17 januari jl. was zij een van de zangeressen die met het Nederlands Blazers Ensemble optrad in de Deventer Schouwburg met het programma ‘Heimweeliederen’.
Voorafgaand aan het concert geeft Ilda van 10.30 tot 12.30 uur in het Penninckhuis een zangworkshop  voor iedereen die van zingen en van een zanguitdaging houdt.
Deelname aan de workshop kost € 10,00. Opgeven kan via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het zaterdagmiddagconcert is zoals gebruikelijk vrij toegankelijk. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.