24 december - Quatre Bouches - Nowell

De kerk gaat open om 19.00 uur en het concert begint om 20.00 uur.
2016 12 24 Quatre Bouches
Vocaal kwartet Quatre Bouches staat bekend om haar geënsceneerde kamermuziekprogramma’s, fijngevoelig en vaak met een humoristische inslag.
Het populaire kerstprogramma Nowell werd veelvuldig uitgevoerd, in binnen- en buitenland.Nowell biedt een combinatie van traditionele kerstliederen en toegankelijk kerstrepertoire uit de 20e en 21e eeuw. Werken van de Britse componist Sir Richard Rodney Bennett en van Benjamin Britten worden gecombineerd met traditionele liederen als "Es ist ein Ros entsprungen" en met eigen arrangementen van kerstliederen als "Midden in de winternacht" en “ Er is een Kindeke”.
De Nederlandse componiste Barbara Okma schreef speciaal voor dit programma “A new life is born - Een nieuw leven”, een beangstigend actueel stuk over de Arabische Lente.
Harke Jan van der Meulen toonzette voor Nowell gedichten van de Engelse mysticus William Blake. Het volledig doorgeregisseerde programma is doorvlochten met het kerstverhaal “Hampie” van Freek de Jonge.
Van het programma Nowell  is een gelijknamige cd verschenen.

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door:

2016 12 24 sponsor ardaghgroup 300pxb

Over Quatre Bouches

Bauwien van der Meer, sopraan
Petra Ehrismann, alt
Gerben Houba, tenor
Michel Poels, bariton


Quatre Bouches is opgericht in 2005. Het kwartet focust op een mooie, aansprekende en soms humoristische programmering waarbij de muziek uit de 19e, 20ste en 21ste eeuw een hoofdaccent heeft. Daarbij worden experimenten met andere kunstvormen niet geschuwd.

Het ensemble was met zijn (altijd geënsceneerde) kamermuziekprogramma’s o.a. te horen in diverse Nederlandse concertzalen en op festivals zoals het Kamermuziekfestival Hoorn, de Internationale Gelderse Muziekzomer, het Grachtenfestival in Amsterdam en de Rotterdamse Operadagen.

In 2008 zong het kwartet de wereldpremière van “Nul, plaattektoniek, WC” van Ruben Naeff bij de uitreiking van het boek “Bètacanon” aan minister Plasterk van OCW. In april 2010 verleende Quatre Bouches haar medewerking aan het project “Media Me” van de RVU, in de vorm van een radio-hoorspel. De hiervoor speciaal gecomponeerde stukken van Barbara Okma dienen ook als soundtrack bij de gelijknamige film.

Ook op het gebied van muziektheater is het kwartet actief. Op 29 april 2009 heeft Quatre Bouches de wereldpremière uitgevoerd van de opera “Dichtertje” (naar Nescio) van componist Harke Jan van der Meulen, in het kader van het festival “Opera op straat”. In augustus 2010 beleefde het eigen programma “SUBTEXT”, in samenwerking met theatermaakster Evi de Jean, zijn première in de Spiegelzaal van het Amstelhotel als onderdeel van het Grachtenfestival.
In april 2012 verleende het kwartet medewerking aan de wereldpremière van de Maria Magdalena Passie, een muziektheaterstuk van Noortje Braat (muziek) en Hetty Kleinloog (libretto), in opdracht van Prompt Muziektheaterproducties van Egon Kracht.
In maart 2014 vertolkte het kwartet alle solo rollen naast hoofdrolspeelster Mylou Frencken in het Haarlemse muziektheaterspektakel “Kenau de opera”.

Quatre Bouches is ook te boeken als solistenkwartet voor oratoria en concerten.  Zo was het ensemble vaak te horen in bekende werken van Mozart, Händel, Mendelssohn en Bach. Maar ook minder bekende oratoria van Cimarosa, Gounod, Franck of Hidas behoren tot het repertoire. In oktober 2012 maakte het kwartet zijn debuut in het Concertgebouw te Amsterdam met werken van Mozart en Rutter.

Van Quatre Bouches zijn tot nu toe twee cd’s verschenen: Nowell (2011) met vnl. Engels en Nederlands a capella repertoire uit de 20ste en 21ste eeuw en een aantal traditionele kerstliederen, en “The William Blake Experience” (2014) in samenwerking met het Eislertrio met muziek van Harke Jan van der Meulen op gedichten van William Blake.

Meer informatie over het kwartet: http://www.quatrebouches.com/

Locatie: