2018 09 15 slagwer orgel 450pxbOp 15 september spelen Tatiana Koleva (slagwerk) en Jan Hage (orgel) voor u een concert in de Lebuinuskerk te Deventer.
Dit concert is ter gelegenheid van de heringebruikname van het Holtgräveorgel.

Tatiana Koleva

Tatiana Koleva werd geboren in Bulgarije maar woont en werk momenteel in Nederland. Ze is internationaal bekend als virtuoos solist en ensemblespeler en is actief betrokken bij de promotie van hedendaagse muziek en andere kunsten over de hele wereld. Ze heeft zich bewezen als een van de leidende slagwerkspelers, gespecialiseerd in marimba. Haar uitvoeringen betoveren het publiek met intrigerende ritmes en verassende muzikale ontwikkelingen.
Naast haar intensieve concertactiviteiten is Tatiana Koleva een gerespecteerd docent. Zij geeft regelmatig compositie-workshops en masterclasses over marimba/slagwerk en kamermuziek. Momenteel is ze docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
Het jaar 2009 markeert het begin van een zeer succesvol project ‘Youth Percussion Pool’, een jaarlijks terugkerend event van educatie en uitvoeringen waarin masterclasses, workshops en concerten worden gegeven door jonge professionele musici. Begin 2010 ontving Tatiana Koleva de prestigieuze prijs ‘Musicus van het jaar 2009’, uitgereikt door de nationale radio van Bulgarije. In diezelfde competitie kreeg eerdergenoemde ‘Youth Percussion Pool’ in 2012 de prijs ‘Ensemble van het jaar’.
Tatiana Koleva verstrekte diverse compositieopdrachten voor zichzelf en haar ensembles. Ze werkt regelmatig samen met onder anderen K. de Vries, L. Andriessen, D. Lang, Y. Kyriakides, M. Lanza, Jacob TV, D. Dramm, Ts. Minkin, C. Jost, K. Torstensson. Zij treedt op als solist bij diverse gerenommeerde orkesten en ensembles en ze vormt duo’s met organist Jan Hage, fluitist Eleonore Pamaijer en met jazz-saxofonist Rutger van Otterloo.
Naast haar activiteiten als klassiek musicus is ze betrokken bij genre-overschrijdende projecten als geïmproviseerde jazz, rock, film- en theatermuziek, waarvan de blues/rock band Rubatong een van de meest succesvolle voorbeelden is.
Tatiana Koleva gaf recitals, masterclasses en clinics door heel Europa, de V.S., Japan, Jordanië, Mexico, Brazilië en Canada. Haar spel is diverse malen vastgelegd op NovaLinia (haar eigen label), Decca en New World Records.


Jan Hage

 Jan Hage (geb. 1964) volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers) en Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht. Hij behaalde de diploma's Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus Orgel (met aantekening Improvisatie), het praktijkdiploma Kerkelijk Orgelspel (alle drie met onderscheiding) en het doctoraal diploma Muziekwetenschap. Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix 'à l'unanimité du jury'. Hij won eerste prijzen tijdens concoursen te Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers.
In 2006 ontving hij de médaille d'argent van Société Académique Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.
Jan Hage geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Hij is een warm pleitbezorger en veelgevraagd interpreet van hedendaagse orgelmuziek. Als solist trad hij op met o.a. de Slagwerkgroep Den Haag, het Asko Ensemble en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Als componist schreef hij werken voor orgel en ensembles.
Hij werd in 1995 benoemd als organist van de Kloosterkerk in Den Haag.
Op 1 juni 2011 werd Jan benoemd als organist van de Domkerk.

Programma concert 15 september
Lebuinuskerk Deventer
Jan Hage, orgel; Tatiana Koleva, slagwerk

1. improvisatie
Orgel en slagwerk

2. Hans Koolmees (geb. 1959)
- Events
Orgel en slagwerk

3. improvisatie
Orgel en slagwerk

4. John Cage (1912-1992)
- In a Landscape (1948) arr. T. Koleva
Marimba en orgel

5. Jan Welmers (geb. 1937)
- Litanie
Orgel

6. Astor Piazzolla (1921-1992)/E. Sammut
- Libertango (arr. 2007, cadenza T. Koleva)
Marimba

7. Jacob Ter Veldhuis (1951)
- The Shining City
Orgel percussie en tape