2018 08 04 JeugdOrkest Nederland Foto Sarah Wijzenbeek 450pxbHet JeugdOrkest Nederland speelt in de Lebuinuskerk. In het het landelijk bekende orkest  (JON) spelen ongeveer 80 getalenteerde jongeren afkomstig uit het gehele land. Passie en flair, enthousiasme en lef is wat ze delen. Met fris en uitstekend orkestspel geven de jongeren  elk concert weer een prikkelend betoog voor de klassieke muziek.
Het JON is voor Nederland een belangrijke leerschool voor orkestspel. Vanaf de oprichting in 1959 door dirigent Ru Sevenhuysen staat bij het JON het samen muziek maken op een hoog niveau voorop. In de repetitieperiodes wordt enthousiast gewerkt aan een volwaardig en uitdagend concertprogramma. Er is veel aandacht voor techniek, repertoire, interpretatie en stijl. De jongeren krijgen bij het JON de optimale mogelijkheden om zich verder te ontplooien. De verworven muzikale bagage nemen ze weer mee naar de andere orkesten en ensembles waarin ze spelen.   
Het JON is voor veel leden een stimulans om voor een toekomst als beroepsmusicus te kiezen. Maar ook voor degenen die een andere stap ambiëren, is het JON een fantastisch orkest om in te spelen.

 

Programma:

Maurice Ravel (1875 - 1937)

Rapsodie espagnole (1907)
Prélude à la nuit        
Malaguena
Habanera
Féria

 

Sergej Prokofjev 1891 - 1953  

Romeo en Julia, opus 64 (1938)
Montagues en Capulets 
Scène
De jonge Julia
Maskers
Romeo en Julia
Dans
Dood van Tybalt
Dans van de Antilliaanse meisjes
Romeo bij Julia's graf
Dood van Julia